2007-08-25

Nymålat



Det går sakta men framåt med min lägenhet.

Jag har äntligen fått min blåa soffa med fotöljer sålda! Skönt att bli av med dom, och najs att få lite extrapengar så dagen efter åkte jag och spenderade dom diiiirekt! ;)
Köpte mattor, verktyg, färg, gardiner och ja minns inte riktigt exakt vad längre, men många påsar hade jag med mig hem i allafall *S*

Idag har jag roat mig med att måla om en byrå och ett vitrinskåp.








De var i tråk-furu innan men nu blir de antikvita. Byrån är klar den hann jag måla 2 gånger idag. Men vitrinskåpet grundade jag med en annan sorts färg och den verkar torka lite saktare. Syns på bilden att jag har börjat uppifrån med orginalfärgen, men märkte att träet sög upp färgen massor så att för att få färgen att räcka så bytte jag till den andra vita färgen jag hade.
Men i morgon ska jag måla det sista sen är det klart! :)

Sen behöver jag ge mig ut på en shoppingrunda igen, jag behöver ett skoställ och hatthylla (eller vad jag vill ha) och en spegel över byrån... får se när jag hinner det. Veckan som kommer är lite fullbokad om kvällarna redan.
Det är gympastart igen, föreläsning av Mia Törnblom i Norrköping, paketparty och loppis.
Typiskt att allt är på en å samma vecka! Nåja..
Jag har i allafall kommit på vad jag nog skulle vilja jobba med istället för receptionist. Möbelrenoverare!!!! Det tycker jag verkar vara roligt! :)

2007-08-24

Nötter


Varför...

...ringer det alltid så fort jag tar av mig headsetet??

Om jag har det på så ringer det inte, och då tar jag av mig det för jag tycker det är jobbigt att ha det på mig hela tiden, och då ringer det direkt.

Är det några som sitter och tittar på mig och har koll: -Ja, NU tog hon av sig, RING!!!


???

2007-08-23

Hur väl känner du mig?

Hihi..hittade en lista som jag bara inte kan låta bli att lägga här (är ju nyfiken av mig)... men denna gång är det inte jag som ska få tvångstankar och fylla i den utan DU!!
Jag skulle tycka att det vore sååå kul att få se dina svar och du vill väl göra mig glad, eller hur ;)
(skriv gärna svaren i "kommentarer" så andra också får se)

1. Vem är du?
2. Är vi kompisar?
3. Hur och när och varför "träffades" vi?
4. Tycker du om mej?
5. Skulle du kunna pussa/krama mig?
6. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde just det.
7. Beskriv mig med ett enda ord!
8. Vad var ditt första intryck av mig?
9. Är du fortfarande av samma åsikt?
10. Vad påminner dig om mig?
11. Om du skulle kunna ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?
12. Hur bra känner du mig?
13. När sågs vi senast? Eller skulle du vilja träffa mig och hur skulle det vara tror du?
14. Tänker du sätta den här listan i din egen blogg för att få veta vad jag tycker om dig?


Kram och

2007-08-19

Söndagsproblemet

Varför är det så svårt att gå och lägga sig i tid på söndagkvällar?

Och varför är jag så trött att jag somnar jag i soffan tidigt på fredagkvällar?

Kan det inte vara tvärtom istället??


..och varför byter jag inte kanal på tvn utan sitter här och stör mig på den hemska musiken (Death metal) på MTV?

2007-08-17

Äntligen hemma!!

ÄNTLIGEN HEMMA!!! Guuud så skönt det är att vara hemma igen. Nu har jag bott hos päronen i 8 dagar! Under tiden har min lägenhet blivit fixad. 3 rum var beställda för få nya tapeter med målade tak.

Jag fick dörrkarmar målade också *glad*. Försökte få listerna målade men det gick inte. Det ingår inte i deras jobb och jag ska vara glad åt att han gjorde dörrkarmarna och runt fönstren för det ingick inte egentligen.

Och vad gör det att han inte gjorde listerna? Man är väl inte helt handfallen så de har jag fixat själv. Nu finns inget foto på när jag målade listerna (tack och lov) för jag undrar vad en målare hade sagt om han såg hur jag gjorde *fniss*. Jag LÅG på golvet med en stor och en liten pensel och målade kanten mot tapeten på fri hand. Mot golvet hade jag tejpat så där var bara att smacka på, men upp mot tapeten ville jag inte sätta nån tejp ifall jag skulle råka få med mig tapeten när jag tog bort tejpen. Det tog lite tid, men jag tycker ju att det är roligt att måla så det gör ju inget.
Det var ganska avkopplande faktiskt att ligga där och milimeteranpassa färgkanten :)

Veckan har varit intensiv.. och tiden har gått jättefort!

Men så här ser det ut i hallen numera:


Mörkgrå tapeter med mönstrad svartvitt som fondtapet på 2 ställen i hallen


Sonens rum har blivit vitt med mörkgrå (samma som hallen) fondvägg


Vardagsrummet har samma tapet som hallen fast annan färg som fondvägg, de andra väggarna är vita.



Jag blev faktiskt lite förvånad att de blommiga tapeterna var samma för jag hade för mig att de var olika. Men det är faktiskt samma mönster, men de ser olika ut ändå på nåt sätt.


Jag är supertrött efter denna vecka. Semestern tog ju slut och jag började jobba i måndags. Bara DET gör en ju trött. Lägg på att jag inte bott hemma och har längre väg till jobbet (fick gå upp mycket tidigare) och lägg på allt kvällsjobb (det har varit nåt varje kväll) med lägenheten så känner jag att jag är i stort behov av SEMESTER! *S*


I morgon tänker jag ta sovmorgon. Men sen har jag mycket att göra. Lägenheten måste städas och fixat i ordning. Jag behöver köpa massa nytt också för jag slängde mattorna i hallen och jag vill ha ny lampa i vardagsrummet och matta där också och massa annat som jag inte har koll på just nu. Mycket återstår i allafall innan jag är klar. Men nu bor jag ju åtminstonde hemma och kan ta en bit i taget, lite varje kväll typ.
Men NU (snart) tänker jag först bädda ner mig i min säng..MIN säng! Bäddsoffan jag sovit på har liksom inte samma form som min säng. I natt kommer jag nog sova gott.

2007-08-10

Livet på landet

Jag har flytt stan!

Igår tog jag sonen och katten och flyttade ut på landet i väntan på att lägenheten kommer att renoveras. Enligt målaren så blir saker och ting försenat så det kommer säkert inte att bli klart förrän nästa vecka nån gång.

Men det är ju tur för oss att mamma och pappa har byggt färdigt sitt hus så att vi kan bo här så länge!

Jag har dubbla åsikter om livet på landet... det är ju himla mysigt att bo så här alltså. MEN.. det här med skog och risk för vildsvin och ormar har jag svårt för. Var ute i skogen med mamma idag. Vi skulle plocka svamp. Hon knallade obehindrad omkring och berättade att "Där borta mötte vi ett vildsvin en gång"
-åh fy fan! är mitt svar och jag undrar vad jag gör där. Men jag hade ju kameran med mig och ville fota så jag bet ihop. Ser jag ett vildsvin så springer jag, jag kan ju inte springa innan, lite tuff måste jag ju visa att jag är *S* Fast jag får panik typ 30 gånger i minuten *S*. Vid ett tillfälle skrek jag för jag såg nåt i ögonvrån... haha.. usch, jag skäms för mig själv som inte kan slappna av.
Mamma beskev för pappa senare när han frågade om vi hade hittat nån svamp:
-Ja, JAG gjorde det!! Jag tittade nedåt hela tiden men A..hon tittar ju uppåt och då hittar man ingen svamp! *S*

OJ.. nu ringer matklockan! Jag har fixat en tacolasagne ikväll! (nåt rätt kan jag ju göra i allafall) ;)

2007-08-08

Ny lag!!

Det borde vara lag på att den som skruvat i en skruv också får skruva ut den igen!!

För fy tusan..vad farsan har skruvat i dom hårt! Nu är jag helt öm i armarna och fingrarna efter att ha kämpat med skruvar halva dagen!! För envis som jag är så SKA de ut!!
Be om hjälp? Va? Kan man det? *S*

Men det sitter faktiskt 2 st kvar... det får jag lov att be om hjälp av, av målaren, jag klarar inte av dom. Jag har försökt flera gånger.

och nej..jag har ju ingen skruvdragare (för då hade jag inte klagat) utan får göra det på the old fashion way..för hand!! *phu*

Måste skaffa vettiga verktyg *noterar*

Men hur var det nu? När man har byggt nåt får man ta en öl va?... jag har inte byggt, utan mera plockat ner och flyttat möbler och burit och kånkat och packat porslin och städat och tom dammsugit gardinerna från katthår... så då får jag väl ta ett glas vin va?

Väntar inte på svar, tar ett ändå

2007-08-07

Dagen i Möllby dåra..

Jo, jag tänkte ju igår att jag skulle skriva om dagen, men idag i nyktert tillstånd så inser jag att det nog inte är så intressant *S*

Jag skulle kunna visa ett par bilder på hundarna, och på solnedgången och på sakerna jag vann på paketpartyt. Men ÄR det så intressant egentligen?
(fast jag måste berätta lite om våra paketpartyn... vi köper paket a 20, 30. 40, 50, 60 kr. Alltså 5 paket var.... sen är det krig, jättekul. Ibland går man back, ibland blir det vinst... jag gick plus igår, vann 6 st paket och jag gick på det svarta temat och vann ihop, skålar och muggar som passade ihop, en kaffeburk, en vas, en tavelram och två små "böcker" med kloka ord i.)

Det enda jag kan konstatera från dagen är (förutom att det var en himla trevlig och mysig dag) att: Anlita ALDRIG mig som kartläsare!!! I tell you, helt värdelöst!
Enligt mig går alla vägar åt höger! M hade fått en liten vägbeskrivning av E som löd typ... bla bla bla.. avfart, bla bla bla och så första höger.

-DÄR!! pekade jag, ska vi svänga, det är första höger!!!!
-Det där är vänster!!! Sa M!
-FAN!!
*asg*

Vidare på vägen (efter att vi svängt höger!!)

-Viadukt?? det där kallar jag "kör under den lilla järnvägen"!!

Alltså!! Vad är en viadukt egentligen??? Vad är det för ord?? Viadukt! Säg det själv några gånger så märker du att det är ett konstigt ord!! Via - Dukt! Dukt...känn på ordet...*skakar på huvudet*...

Idag har jag varit och solat och badat med L8!! Idag fick jag ordetligt med färg :) Gött mos!

Målerifirman ringde.. de kommer på torsdag och fixar vardagsrummet till att börja med. Gud så kul, det har jag väntat på länge nu :)
Oj, i morgon har jag att göra.. måste packa ihop alla saker som finns i vardagsrummet! Hoppas på mulet väder.. men det skulle väl vara så, skulle det inte? ;)

2007-08-06

En dag i Möllby

Jo, jag har varit i Möllby (som det numera heter) och...eh.. ja....jag hade tänkt att berätta om dagen, men jag inser att jag är så onykter att jag får be om att återkomma! Ok?

Jag vet inte hur det gick till, för jag tackade bara ja till ett glas vin...men hur mycket jag än drack så blev glaset aldrig tomt! Skumt, mycket skumt!!

Eh...ja, och paketparty hade vi också.. och mycket mygg fanns det...och voffarna skällde när jag gick på toaletten...och så var det soligt och varmt...

Eh..jo, jag får nog återkomma i morgon *kliar myggbett*

2007-08-04

En dag i solen


Idag har jag varit och solat och badat. Härligt!

Utsikt från bryggan jag låg på:

Det är ganska intressant när man åker ut i naturen för man ser så många olika sorters djur. Idag har jag mött flera stycken. Allt från söta fjärilar till...ja.. jag vet inte...en sällsynt art dök plötsligt upp. Jag har fotat alla djur jag mött idag.
Vi börjar med det söta och jobbar oss uppåt mot de lite värre djuren.

En fjäril - vacker


En skalbagge - rätt ofarlig


En trollslända - vacker, ofarlig men jag vill helst inte att en sån landar på min kropp tack


Liten ödla - söt och låg under min väska.. inte i den tack och lov


Stor ödla - Tuff och på lagom avstånd



Så här långt var djuren jag såg rätt ok.. jag blev inte speciellt rädd för någon av dom.
Men sen har vi det sista djuret - Blötdjuret - ser farlig ut, men är rätt harmlös så länge man förser den med Ahlgrens Bilar *S*




Sa jag att jag blev brun av solen idag också?? ;)





2007-08-02

Meez

Har visst hamnat i den tecknade världen idag. Detta är jag som Meez :)




Skapa din egen Meez HÄR

Min Simpsonfamilj



Det här är jag och min son a la Simpsons :)


Klicka HÄR för att göra din egen Simpson.