2008-08-31

Irro

Okej, jag har ju sagt att denna blogg ska vara en gladblogg. Inget gnäll och sånt, men idag är jag på så dåligt humör att jag bara måste få gnälla lite..snälla, lite gnäll är väl ok? ;o)

Jag hade bestämt mig för att städa rejält idag. Igår hann jag inte för jag var iväg på loppis hela dagen och var så trött när jag kom hem att jag inte orkade ta tag i nåt direkt.

Jag känner att jag har så ont om tid att jag bara måste hinna med så mycket som möjligt idag. Nästa måndag ska min lägenhet besiktigas och jag vill ju hinna få ordning till dess. På kvällarna efter jobbet hinner man inte så mycket så då har jag bara idag och nästa helg på mig att göra det mesta, men nästa lördag ska jag göra en tårta så halva den dagen går ju och då är ju bara den söndagen kvar och jag vill ju helst inte stå där då och ha ALLT kvar. Så därför är idag en bra dag att försöka hinna med så mycket som möjligt på.
Vad händer då???
Jo..jag vaknar upp med världens ryggont. Så där så att jag inte vågar röra mig hur som helst för då är det som bäddat för ett ryggskott. Jag blir sååååååå irriterad och störd att det ska vara nåt som hindrar mig nu. Jag har inte tid med sånt!!! Och jag blir på hemskt humör när jag har ont i ryggen, så idag gör jag nog bäst att bara vara tyst.

Hittills idag har jag bara tvättat och börjat att göra rent i badrummet, men just nu sitter jag här och tar en paus för att skona ryggen. Känner mig superstressad över att inte hinna med så mycket idag. Jag avskyr att avbryta när jag väl har satt igång för då tar det sån tid, men idag får jag ta många pausar.

Så....nu har jag fått klaga av mig lite, nu ska jag vara tyst och fortsätta städa i slowmotion... blä!!


Uppdatering kl 21.12:
Nu är jag inte gnällig längre, det har gått över. Jag hann med det värsta idag, fick prioritera om lite men jag fick ganska mycket gjort ändå. Skönt! Sen avslutade jag med att laga en jättegod lasagnette..halvfabrikat, för jag hade ju ont om tid, men jäklar så gott! Forfarande ont i ryggen, men nu när jag kan slappa i soffan så orkar jag inte ens bry mig om det, det finns värre saker. Som tex att helgen är över...hehe.

2008-08-29

Droppe i Spanien

Minns ni det där häftiga jag skrev om att ett av mina fotografier har fått äran att vara med på en stor världsutställning.

Jag har haft mailkontakt med Björn på Exportrådet i Madrid sen maj då han frågade om han fick använda min bild och berättade:

Exportrådet har fått i uppdrag att organisera det svenska deltagandet i
världsutställningen Expo Zaragoza i sommar, för att promota varumärket Sverige. Det är ett stort evenemang med deltagare från 103 länder.
Temat for Expo i Zaragoza är vatten och hållbar utveckling.

I Sveriges paviljong (på 600 m2) så har vi olika så kallade kluster, där vi har olika teman. I ett av klusterna så har vi temat Vatten.

Häromdagen fick jag fotona som visar hur det blev. Jag har fått rättigheterna till att visa bilderna så det vill jag ju hemskt gärna göra eftersom jag är otroligt stolt över att han ville använda just min droppbild av alla vattenbilder som finns.




Så här ser det ut i den Svenska paviljongen:



Och här på golvet är min bild:
Här ser man hur det ser ut där just min bild är:

2008-08-28

Telepati och modellfarfar

Jag bloggar från jobbet idag, det är sällan jag gör annars men jag måste ju bara berätta om en skum grej som hände för en stund sen.

Jag sitter och jobbar i en reception och min kollega jobbar i en annan och så byter vi några gånger i veckan. Låter rörigt... och ja, det är det. Men så är det i allafall.. men till saken.

Jag skulle ringa henne och tog telefonen och slog numret och skulle precis invänta ton, då hör jag i luren -Hallå??
Då var hon redan där!!!
-Jag ringer ju dig nu, sa jag.
-Jag ringer dig du, sa hon.
*asg*
Vi sog alltså numrena till varandra precis samtidigt. Det gick inte fram någon signal hos någon av oss, vi liksom bara var där i telefonen....haha.
Snacka om telepati!!!



Sen kan jag berätta att jag igår var på bostadsbolaget och skrev på kontraktet för lägenheten. Kul kul, nu är det på gång...på riktigt.
Men i allafall...när jag satt där och vi höll på med papprena fick jag syn på en Roll-up, en sån där reklamskylt av papper som står på höjden typ, ganska stor, ni vet. Det var många rutor med fotografier av människor i olika åldrar. Ska väl representera hyresgäster antar jag. Då är min farfar (som ej finns mer) en av modellerna...hihi...så jag var ju tvungen att säga det till henne jag hade mötet med.
Jag hade glömt bort att jag faktiskt hade sett honom på den där tidigare.
Då hörde hennes kollega det och sa att de skulle skriva upp mitt namn och när de tar ner den här så kunde jag få den ;o)
Nu tror jag att det kommer att glömmas bort för jag vet hur länge den skylten har stått där och den står nog ganska länge till. Men det vore ju kul om de kom ihåg det :)

2008-08-24

Fototriss - En låt



Veckans fototriss är 3 bilder - 1 låt.

Kan du lista ut vilken låt det är?

Om inte så går det bra att tjuvtitta här

Linus - Fototriss



Veckans Fototriss är tre bilder - en låt och detta är Linus bidrag.


Låten <--------Denna låt är det.

2008-08-22

Flytt

Vi ska flytta!

Igår var jag och tittade på en lägenhet (fast jag är sjuk) och idag ringde jag bostadsbolaget och sa att jag ville ha den och hon svarade att den är min eftersom jag har högst poäng. Så nästa vecka ska jag skriva på kontraktet :)

Tjohooo, så himla roligt!

Det blir en mark3-a med en trädgård på baksidan (som var mycket större än jag trodde) och en liten plätt på framsidan också. Lägenheten är ljus och fräsch, det är nytapetserat i mars och det var snygga tapeter så jag behöver inte göra nåt. Golven var slipade och badrummet var helrenoverat i juni. Grått kakel..jättesnyggt :) Ett förråd untanför entrén så nu slipper Linus ha sin cykel i sitt rum :)

Yatzy kan gå ut där om han vill för det är ett bra område med en stor skog bakom som han kan upptäcka. Vi ska även skaffa en katt till så det blir perfekt :)

Från den 1 november är den min :)

Nu vill jag börja rensa och planera direkt. Men jag tror jag måste lugna mig lite och bli frisk först. Men lite kan jag ju börja med i helgen kanske eftersom vi ska stå på loppis nästa helg så blev det ju nu ett helt nytt tänk på vad jag ska ta med mig och sälja.

Inatt hade jag svårt att sova, jag slumrade in och vaknade flera gånger och varje gång jag vaknade så hade jag bilder på trädgården i mitt huvud *hehe*. Den behöver fixas till och det ser jag jättemycket fram emot. Det står ett stort äppleträd på tomten, så nu lär vi ha frukt så det räcker och blir över :)

Nej nu måste jag lägga mig en stund och vila... Ha en härlig helg allesammans!

2008-08-21

Nyheter

Man kan nu prenumerera på min blogg på bloggkoll.com
Klicka bara på länken här på högersidan :)

Jag har även lagt till ett litet bildspel. Jag använde länken till de foton jag hade på picasasidan så de är några år gamla. Jag får uppdatera där vid tillfälle.

Jag är hemma och är sjuk idag. Blev plötsligt dyngförkyld igår. Jobbigt!! Jag har varken lust eller tid eller råd att vara sjuk nu!! Men men..det är inget man kan göra åt.

Hoppas ni mår bra :)

2008-08-19

Fototriss - Tre detaljer


Veckans fototriss är tre detaljer.
Denna gjorde jag igår, men glömde visst att lägga in den på bloggen då, men här är den i allafall. Jag behöver inte skriva vad det är va? Det syns väl, antar jag. :o)

7st bloggar

Jag blev utmanad av Eva som innebär att jag ska lista 7st bloggar jag läser.

Så då blir det dessa 7:

Evas blogg så klart, helt underbara foton, underbara lilla Rudolph (han har ju en egen blogg så den läser jag såklart också) och tjusiga cupcakes. En blogg man blir glad av och som inspirerar :o)


Stampe och Stella är en härlig blogg som handlar om ett gäng Burmor. Härliga och roliga foton och texter till som får mig att skratta högt.


Mammas blogg så klart. Måste ju hålla koll på vad hon hittar på ;o)


Petra, min vän i Norrköping som tar fina foton och skriver öppenhjärtat. Just nu handlar det mycket om bebisen som är på väg. Det är spännande :)


Anna, en vän som är så härlig och klok och bjuder på sig själv. Våran första träff är det ingen av oss som riktigt minns (hällde i oss 3-4 flaskor vin den kvällen) ...mer än att vi hade sååååååå kul! *asg*


Nevnarien, kreativ och cool tjej som tar fina foton och gör snygga illustrationer. En tjej som får mig att vilja vara 20 år idag istället för 17år sen. Tänk att ha så mycket skapande i sig och ha de möjligheter som finns idag :)


Sabbaa, en 14årig kille från Norrköping som tar jättefina foton. Jag blir så imponerad :)


Jag läser ju många fler än de här och hittar alltid nya intressanta bloggar och det tycker jag är roligt.
Jag tycker även att det är roligt när nya läsare hittar hit, så om du är ny, krafsa gärna dit ett litet hej vettja :o)

2008-08-18

Träskylar


De här skyltarna gjorde jag i helgen. Plus 2 till som inte är klara men som jag inte vet om de är nåt att ha *L*. Och så en till som jag satte upp på väggen innanför dörren.
Idag har jag klickat på "intresseknappen" till en lägenhet. Hoppas jag kan få komma och titta på den.
Sen berättade min kollega att hennes kompis har 8st kattungar så om 2 veckor så jag åka och titta på dom. En liten kompis till Yatzy vore kul.
Nu måste jag fortsätta titta på CSI, mitt favoritprogram :)

2008-08-17

Söndag


Jag tycker den här såpbubblan blev fin med alla färger i den :)
Så var det söndagkväll igen. Jag har fått lite gjort denna helg. Förutom städning och sånt, så har jag målat träskyltar, ett helt gäng. Jag hade nog bara tänkt att måla dom denna helg för att texta och sätta på ståltråd senare, men färgen torkade så fort så jag har gjort alla skyltar klara. Denna gång kom jag ihåg att jag också ville ha en så jag har satt upp en skylt vid dörren som det står Välkommen på. Nu hoppas jag att de blir sålda på loppisen. Jag har även plockat lite bland saker som ska med dit. Det är om 2 veckor så jag har gott om tid att plocka iordning.
Nu ska jag titta lite på tv en stund innan det är dags att sova.

Chill


Tänk om man vore ett får. Då kunde man hänga med sina bästa vänner på en äng och bara käka lite gräs och ha det bra hela dagarna :)

2008-08-16

Det ser mörkt ut...


...så det är tur att jag inte behöver gå ut om jag inte vill och det vill jag ju inte i det här vädret.

2008-08-15

Natti natti


Nu har jag gjort första jobbveckan på 8 veckor och det är fredag. Direkt kände jag den där fredagströttheten runt 21.30 som jag brukar men jag bara vägrade att somna i soffan då så jag har hållt mig vaken. Men gud så trött jag är. Man är verkligen inte van att gå upp kl 6, och inte heller van att gå och lägga sig tidigt. Jag har varit uppe lite för sent och det är som vanligt svårt att sova hela natten när sonen har sommarlov och är uppe sent. Jag har vaknat 2 ggr/natt. Mycket irriterande. Men nästa vecka går han i skolan igen så då är vi förhoppningsvis tillbaka i normala dygnsrytmer.
Det var nåt jag hade tänkt att skriva om förut, och så ville jag ha en bild till inlägget och började bläddra bland gamla bilder och under tiden glömde jag bort det jag skulle skriva och hittade denna sovande and i stället så med den säger jag nu god natt!
ajust...det var DET jag skulle nämna...tårtbeställningar är på G igen. KUL KUL!!! :) Jag har inte gjort nån tårta på länge nu så det är verkligen dags :)
Sen har jag beslutsångest...jag tittar ofta på lediga lägenheter via bostadsbolaget, men hittar sällan nåt passande, men idag har jag plötsligt sett 3st som jag tycker verkar vara intressant. Men då ställer jag mig frågan: Orkar jag starta en flytt med tanke på att jag faktiskt varit sjukskriven (av orsak) före semestern? Eller är en flytt precis vad jag behöver??
Jag vet inte...jag velar och måste tänka på det lite till.
Måste tänka på några andra saker också...(min hjärna är bra på att komma på nya saker att behöva tänka på hela tiden *S*)...så jag borde nog ligga väldigt lågt med stora projekt (som en flytt blir) för att ha energi kvar till de andra sakerna istället.
Eller så kör jag på och flyttar och tänker vidare på de andra sen?
Ja...ni fattar vad jag tänker va?? Jag vänder och vrider på ALLT! På både gott och ont... men nu ska jag inte tänka på det utan säga god natt och sova. I morgon ska jag pyssla :o)

2008-08-12

Hjort är hjort....

...och kommer aldrig mer igen, säger man ju, men jag kommer igen och åker tillbaka till hjortarna för att försöka ta bättre foton. Denna gång var de så långt bort så fotona blev inte så skarpa som de skulle kunna bli. Ett stativ vore en bra sak att ha :o) Men här kommer bilder på en liten Bambi som mumsar lite löv och 4st ståtliga herrar som vilar. (ja, det är 4stycken, men en av dom ligger bakom stenen så det är bara hornen som syns)




Visst är dom ganska tjusiga med sina stora horn och vackra ögon?

2008-08-10

Fototriss - Rörelse

Veckans fototriss har temat rörelse.

2008-08-09

Vem är du?

Jag är lite nyfiken.
Min besöksstatistik har ökat och det tycker jag givetvis är kul. Jag ser från vilka länder och vilka städer och även vilka företag som besöker mig bl.a.
Det gör mig nyfiken när jag tittar i statistiken. Därför vill jag nu veta vem du är.

Du behöver inte avslöja hemadress och personnummer *L* utan lite kort bara tex namn, ålder, stad och hur du hittade hit?
Det skulle vara kul om du ville ta dig den lilla tiden och skriva det till mig :)

Har du en egen blogg eller hemsida så länka gärna, för det är ju även kul för mig att hitta nya bloggar att besöka :o)

Tack på förhand!

Collage av blommor



Idag har jag varit hos mina föräldrar, för jag skulle få några träbitar tillsågade till skyltar som jag ska göra till loppisen och så var det tänkt att jag skulle dammsuga bilen, men det sistnämda glömde jag bort *s*.

Mamma och jag åkte istället iväg på ett litet fotosafari. Vi fotade hjortar, stora gamla ekar, slott, gamla hus, närgånga får och såpbubblor. Jag kommer säkert att visa foton framöver.

Men först vill jag visa några blommor jag fotade i trädgården. Jag är fortfarande i teststadiet av min kamera och kör för det mesta på auto. Jag gillar verkligen att bakgrunden suddas bort när man zoomar in på en blomma :)

2008-08-08

Strandbild


Om man tittar en stund på detta foto så ser fotspåret ut att vara upphöjt istället för nertryckt. Coolt tycker jag.

Och det var av den anledningen jag tog det fotot. Jag gjorde fotspår i sanden och fotade, stänkte upp vatten på fotspåret och suddade ut och gjorde nytt spår. Testade att fota från lite olika vinklar också.

Funkar det inte för dig så ta några steg ifrån datorn. Hos mig funkar det även om jag vinklar dataskärmen lite, då kommer det upphöjda spåret fram direkt och det är då som fotot är som bäst tycker jag :)

Tillägg:

Berätta gärna för mig om du ser fotspåret nersänkt eller upphöjt.

2008-08-07

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Linköping på bloggkartan.se


(jag skriver det här inlägget för att man ska göra det när man placerar sig på bloggkartan) :)

Solros


Solen lyser med sin frånvaro idag så den här solrosen får representera solen på bloggen.

Bara en blomma


2008-08-06

Tomt på stranden


Det var tomt idag på Linköpings playa.
Inte så konstigt kanske med tanke på vädret. Helena och jag väljer verkligen bra dagar att gå långpromenader på..hehe...sist (nu räknar jag inte med picnicken vi hade häromveckan för det var inte någon långpromenad) regnade det, men vi gick tappert långt ändå. Kan tänka mig att Arvid sover extra skönt i vagnen såna dagar. Varmt och mysigt som han har det, jämfört med oss ;o)
Idag var det kallt och det blåste (och jag som haft uppsatt hår i flera veckor valde givetvis att ha utsläppt idag...tur jag hade med mig en snodd så jag kunde sätta upp håret *s*). Det var nästan höstkänsla men promenaden var mysig och väldigt lång. Vet inte men 2-2½ timme var vi säkert ute och gick :o)
Vi klarade oss från regnet precis. När jag senare åkte hem så regnade det. Jag åkte till McDonalds och köpte med mig mat till Linus och mig. Vi har samlat glas, så vi har ätit på McD varje vecka nu..hehe.. Men vi har nog missat en färg :( De blåa glasen har vi inte, däremot har vi dubbelt av de lila eftersom de visst ersatte någon färg (säkert de blåa) med lila en vecka innan det skulle vara lila veckan.
Sen igår parkerar jag numera bilen i garaget som finns i början på den gata jag bor. Det blir en bit att gå...och jag gillar det INTE kom jag på idag. För när jag har haft bilen här utanför huset tidigare så har jag kunnat kånka med mig kassar och grejjer även fast det är tungt. Det är bara när jag har storhandlat som jag kör in på gården för att kunna bära upp sakerna till lägenheten (på 3dje våningen utan hiss). Men nu när bilen är parkerad så långt ifrån så kommer det ju att bli tungt att bära kassar hela vägen. Det märkte jag idag, när jag egentligen inte hade så mycket tunga saker att bära, men mest opraktiskt. Och då blir sakerna ganska tunga efter ett tag. Idag hade jag min handväska och kameraväska på axeln, I ena handen bar jag paraply och en systemetpåse med en burk i som jag hade haft med mig till Helena, och så la jag glasen från McD där i och även påsen med hamburgarna fick plats där i. I andra handen hade jag drickan från McD. Med allt detta i händerna så skulle jag även öppna garagedörren med en nyckel...... räkna själv, jag har inte fler händer.
Nä... me don´t like den nya parkeringsplatsen alls. Det ENDA positiva är att jag slipper skrapa rutorna i vinter...men jag gör gärna det om jag slipper allt det här andra böket som blir nu.

2008-08-05

Häger





För några veckor sedan försökte jag fota en häger som satt på en sten ute i sjön hos mina föräldrar. Tyvärr så flög den iväg innan jag hade hunnit tillräckligt nära. Men nu fick jag veta av Helena att det finns hägrar utanför Tekniska Verken här i stan, så idag när vi gick en långpromenad med Arvid så träffade vi på 3st. Här är en av dom. Cool eller hur? Spana in punkfrisyren den har, och visst påminner en häger om en gammal ihopkrympen farbror i grå kostym med händerna på ryggen..hihi.
Klicka på bilden för lite större format.

Det jag ser i bilden

Det var kul att det kom in några svar på vad ni ser, alla ser ett djur, det gör jag också.

Först bilden:


Sen mitt svar, jag har ritat det jag ser. Inte så snyggt ritat för jag fick inte igång ritbordet utan fick rita med pekfingret på "musplattan" på datorn så konturerna blev inte helt exakta. Men man ser bättre om man jämför de två bilderna.



Jag ser en liten bebisåsna:



Jag kanske ska tala om vad det är jag har fotat också. Det är vatten. Jag provade olika inställningar i kameran när jag fotade vattendroppar i en kastrull.

2008-08-04

Ni glömmer väl inte...

...att berätta vad ni ser på bilden här.

Några kommentarer har jag fått, kul att höra vad andra ser eller inte ser i en bild :)

Jag ska visa er vad det är jag ser i morgon :)

Regnig dag

Det enda som är bra med att det regnar en hel dag är att man får mycket gjort inne.

Jag har möblerat om och rensat och organiserat i alla köksskåp.
Igår var jag och köpte några förvaringskartonger på ÖB. Dom packade jag upp idag och gissa om Yatzy blev lycklig. Han lade sig direkt på dom och visade med en tydlig min att han inte tänkte flytta på sig. Jag fick ta fram en annan lite äldre kartong och visa honom att den är minst lika skön att ligga på som de nya. *s*

Sen gick jag ut i köket och började fundera på vad som skulle ner i kartongerna och vad som skulle vara kvar i köksskåpen.
Jag har liksom lite allt möjligt i köksskåpen och ganska mycket av de sakerna behöver inte vara i köket överhuvudtaget. Jag fyllde bland annat 2 kartonger med pysselsaker. En liten låda blev det med nagellack och en annan med sysaker och ytterligare en med glödlampor, och en med sällskapsspel. Såna saker ska jag nu hitta nya platser till.
Det är bara det att jag måste möblera om i garderoberna i hallen för att få in de här sakerna där. Tror att de blir lättåtkomliga där. Men då är frågan var jag ska göra av de saker som finns i garderoberna nu? Hm...får fundera lite på det.

Jag skulle behöva lite bättre förvaringsmöbler eller vad jag ska säga. Hyllor behöver jag, men jag vill inte ha bokhyllor för jag vill inte ha saker framme. Nåt skåp skulle vara bra, eller hyllor inne i garderoberna skulle vara bäst tror jag för jag får inte plats med ett tillräckligt stort skåp någonstans. Ska fundera ut vad jag kan behöva köpa. Jag rensar och fixar så länge så lär jag nog komma på hur jag vill ha det under tiden.
Det värsta jag vet är när jag behöver flytta på saker för att komma åt det jag behöver. Därför har jag från och med nu inte så mycket i varje skåp i köket.

Det har blivit lite som en dominoeffekt nu när jag började rensa...hehe...Jag får nog gå ner i källaren och rensa lite där också, för att få plats med saker som inte får plats här längre *S*. Uj uj...det kommer nog ta ett tag det här.
Det konstiga är att jag har rensat i mina skåp för inte så länge sen, men ändå så är det fullt överallt. Var kommer alla saker ifrån??? ;o)

2008-08-03

Linus - Fototriss

klicka på bilden för större format

Jag snodde ju Linus idé om nålen när jag skulle göra mitt bidrag till veckans fototriss . Då sa Linus "Jag gör det där mycket bättre".

Och JA, det gjorde han ju. Gillar verkligen hans "röda tråd" (som iofs är grön) genom bilderna.

Han är ju så duktig så givetvis får han hänka lite här i min blogg när det kommer till foton :)

Man ser vad man vill se...

En sak som jag tycker är väldigt roligt med att fotografera är när man ser något mer i en bild än vad bilden egentligen föreställer.


Jag har tidigare visat i min andra blogg ett par exempel.

Den ena är totempålen och den andra är Jesus (med orginalbilden här )


Idag ska jag visa en bild jag tog igår med frågan: Vad ser du?




Jag ska visa mitt svar senare när ni har gissat färdigt :)

Fototriss - Genom


Veckans Fototriss är genom. Lite klurigt var det först men sen fick jag fram 3st bilder tillslut.
  • Den första bilden är på Yatzy som funderar på hur han ska ta sig igenom myggnätet ut på verandan hemma hos mina föräldrar.
  • Den andra bilden har jag fotat idag efter tips från min son, en tråd genom nålen. (Tack Limpan för tipset!)
  • Den tredje bilden är abborrar fotade genom vattenytan.

2008-08-02

Och regn blev det...

...så idag har jag städat.

Och grejjat med lite annat som blivit liggande. Men det är ändå kvavt och klibbigt, men man kan väl inte få allt ;o)

Blogspot har varit konstigt idag också, det har inte funkat att logga in förrän nu senare ikväll, men det har inte gjort mig något för jag har ändå inget intressant att säga idag. Inte ens en bild att visa har jag.

Nu ska jag göra något jag inte har gjort på flera veckor..Gå och lägga mig före kl 24.

Sov gott allesammans :)

2008-08-01

Regndans

Jag är i vanliga fall soldyrkare som gärna åker till ett badställe och ligger utsträck på en filt i timmar med undantag för många dopp. Det är bara sommar några veckor per år så jag struntar i allt annat då och bara ligger och lapar sol, typ.


Men i år...jag vet inte, jag är mätt på solen nu, jag har badat och solat men inte alls så mycket som i vanliga fall.

Jag hade tänkt hinna med så mycket annat under min semester eftersom jag känt att det senaste året har jag hamnat efter med så mycket.

Jag har en vecka kvar på semestern så att det ska blir sämre väder gör mig faktiskt ingenting!

Jag känner en viss stress över att inte ha hunnit med det jag ville, och jag vill helst inte börja kommande arbetsår (för det är ju nästan ett år kvar till semestern igen) med att vara uppstressad, det är så mycket som stressar upp mig då ändå.....



Så nu gör jag som denna filur och målar en ansiktsmålning och dansar lite regndans...


Får jag lov?



...eller kommer ni dansa utrotningsdansen mot mig nu?? ;o)



Luftballong

Plötsligt hörde jag ett ljud, förstod direkt att det var en luftballong och gick ut på balkongen för att jag skulle få chansen att fota. Då såg jag att bakom träden precis utanför balkongen så var det en ballong på marken som höll på att ladda upp för att lyfta. Coolt. Flera grannar sprang ut med sina kameror, men jag stod kvar på min balkong för jag tänkte att jag då blir i rätt höjd med ballongen så jag slipper fota den underifrån. Jag är glad att jag stod kvar, och ännu gladare är jag över att jag hade en ny kamera :)



Här har den precis lyft från marken



Här tittar den fram bakom träden och vilken tur för mig att de valde att flyga (säger man flyga, eller åka luftballong?) åt just det här hållet där det är fri sikt.



Sen gav den sig iväg över träden



Jag vet inte om jag skulle våga åka med. Tycker att korgen de står i är så himla liten.



Sen började den försvinna bakom några träd längre bort.



Hej då luftballongen!



Inplastad abborre



Med lite lek i photoshop blev fotot på abborren lite roligare, tycker jag :)

Fotouftlykt


Igår var mamma och jag iväg på en fotoutflykt. Jag ville testa min nya kamera och hon ville testa sin (min förra).
Det blev många bilder, av olika kvalisort ;o) Här är några som blev ok :o)