2009-06-27

Blommor

Jag tar så många foton på blommor att jag inte vet vad jag ska göra med bilderna. Därför får det här bli 2stycken collage på några slumpmässigt valda foton. Det är blandat med blommor från mamman trädgård och min egen.


(bilderna är klickbara för större format)
Av dessa bilder så finns det en som jag själv fastnade lite extra för, nämligen bilden på gräslöken (i vänstra hörnet på nedre radern på det första collaget). Vet inte varför...gillar den liksom bara så där lite extra :)
Vilken bild faller dig mest i smaken?

2009-06-25

Semesterlängtan

Nu längtar jag verkligen efter att ha semester. Jag ska jobba nästa vecka också, sedan har jag 5 veckor semester :)

Idag på jobbet längtade jag extra mycket till semestern, då ville jag bara komma bort från otacksamheter. Bland annat var det en sak som jag retade upp mig på och det var en sak som faktiskt händer titt som tätt i mitt yrke. Jag är ju som ni vet receptionist, och då förväntas det av mig god service, trevligt bemötande osv, ja ni vet. Idag funderade jag på vad som skulle hända om jag bemötte folket så som de faktiskt bemöter mig. Jag lovar, jag skulle få sparken direkt! VAD är det som ger dom rätt att vara otrevlig mot mig medans jag aldrig får vara otrevlig mot dom?
Nu vill inte jag vara otrevlig mot dom, det är inte det...men jag började fundera på hur det skulle vara om jag var sån.
Tex idag, jag ringde upp en person för att meddela om en sak, men personen svarade inte så jag tänkte att jag kunde ringa upp sen igen, men så ringer personen (jag ser vem som ringer) och jag svarar trevligt -Receptionen, det är Annelie. Då säger personen på ett otrevligt sätt utan att ens presentera sig -Vad ville du?? Ni vet på ett sånt där snäsigt och tjurigt sätt som om jag störde den.
Sånt där bemötande retar jag ihjäl mig på. Inte skulle jag kunna svara så?!
Nu kanske personen var stressad och tyckte att telefonsamtalet var störande, men är det mitt fel?
Jag har faktiskt också dåliga dagar och det finns faktiskt stunder då jag också tycker att folk stör mig i det jag håller på med, men det ger inte mig rätt att snäsa åt dom.

En annan sak som är jäkligt störande är när man ringer upp en person och den snäser av mig med att tala om att den sitter i möte och kan inte prata. Jamen VARFÖR svarade du då???? Jag kan väl inte veta var folk befinner sig när man ringer.

Ohyfs är vad det är!!

Jag har genom åren mött många ohyfsade människor i arbetet och har många gånger tänkt att jag borde skriva ner alla ohyfsheter och konstigheter och så skulle jag kunna samla ihop allt och skriva en bok. Redan i mitt första arbete på en restaurang började den tanken. Jag ville samla alla puckon i en bok tänkte jag då ;o)
Jag har skrivit om det tidigare, och jag har glömt bort att jag skulle plocka fram det jag har skrivit. Men nu tror jag att jag ska försöka komma ihåg det och skapa en liten katergori här på bloggen. Påminn mig gärna om jag verkar glömma bort det igen. För det är nämligen så att i stunden en ohyfshet händer så retar man sig och blir på dåligt humör, men så fort man berättar händelsen för någon så blir det till humor. Så därför borde jag skriva ner allt här och så slipper jag gå och reta mig på det sen ;)

2009-06-22

Vattendroppar


En liten bild som jag fotade i helgen. Jag fotade ganska mycket i helgen och har en hel del bilder att gå igenom. Har inte hunnit med dom alla än. Jag fotade mycket blommor i mammas trädgård och när jag sedan kom hem igen efter ett par dagar så hade det blommat lite mer i min trädgård. Bland annat pionbusken...åh så fint det är med pioner. Sen har jag en annan jättestor buske mitt i trädgården som är fin..har inte en aning om vad det är för sort. Den innehåller säkert 100 humlor också...och när Maxi var ute igår så hade han fullt upp med att jaga humlor. Jag är inte helt säker, men jag tror han åt upp en. Undrar om det är farligt? Han verkar inte må dåligt, så det var väl inte farligt..men tänk om. Nån som vet?
Nej, nu är det film på tv som ska jag se. Ligger ju så skönt min nya stora mjuka soffa ;o)

2009-06-20

Iris


Jag vet inte vad den heter, men det är en sorts lilja har jag för mig att mamma sa. Den växer i hennes trädgård, men imorgon kommer den även att växa i min :)
Uppdatering: Det är ingen lilja de är en Iris har jag nu sett på trädgårdssidor på internet.

Midsommar 2009 i bilder


Midsommar har spenderats med sjöutsikt och trevligt sällskap, sillunch med snaps, tipspromenad (som jag vann med alla rätt *L*), jordgubbstårta (den gjorde inte jag) med drink och så lite grillat på kvällen. Mycket trevligt!

2009-06-13

Studenttårta 2009


Här är tårtan jag gjorde till Linus student igår.
Chokladbotten med ett lager sylt & grädde och ett lager med vanlijkräm med krossad choklad i.
Dekorationerna är gjorda av sockerpasta.

2009-06-12

Linus Student

Idag har Linus tagit studenten. Stort GRATTIS till Linus!!

Trots regn och kallt så har det varit en härlig dag. När själva utspringet var så gömde jag mig bakom kameran, då kunde ingen se tårarna som steg i ögonen ;o). Så stolt mamma jag har varit idag, och även lite nostalgisk för lite ofattbart är det ju....herreguuuud, har det redan gått så många år som en hel skolgång....jag menar, förra året var jag ju på skolavslutningen i årskurs 1.........eller?
Usch...åren går så fort, men gud så kul det var att se hans lycka idag :)

Jag har fotat 342 bilder, så jag ber att få återkomma i ämnet ;o)
Under tiden kan ni titta på bilden som jag gjorde i photoshop som fick bli stundentskylten:




Har ni sett vilken kille?! 2 år. Napp och solglasögon. Serietidning i handen, och givetvis en KEPS på huvudet!
Linus har ALLTID haft keps, vi har haft stora sorger när en keps antingen glömts på tex Mantorp park (Harley Davidssonkepsen), eller blåst av huvudet när han åkt båt på sjön osv...kaos kaos...KEPS ska ALLTID finnas, kepsar får ALDRIG försvinna ;o)

2009-06-07

Blommig tårta


Till mammas födelsedagskalas igår gjorde jag en rosablommig tårta.

2009-06-03

Grattis Mamma!


Idag säger vi grattis till mamma som fyller år. Hon har rymt hemifrån och är ute på äventyr med pappa och deras privatchaufför (Linus). Vi kommer att fira henne tillsammans med resten av familjen på lördag så ett telefonsamtal och ett inlägg här får vara mitt grattis idag på den stora dagen :)
Hoppas du har en härlig födelsedag :)
Kram!