2011-02-28

Mot nya äventyr...

Idag gjorde jag sista dagen på jobbet.

Nu ska jag prova lyckan på egen hand...om inte det funkar så har jag allafall försökt.
Mycket mer om det kan/vill jag inte säga....den där murphy kommer bita mig i baken då. Har lärt mig att man inte ska prata högt om strategiska planer eller idéer....då kommer nån och snor dom framför näsan på en. Därför är jag lite hemlighetsfull ;)

Men först ska jag landa lite, det gick så himla fort från tanke till handling, så jag ska först njuta lite av ledigheten. Och det gör jag genom att boka in grejer direkt *s*..måste passa på, vem vet hur länge/kort ledigheten varar.

Ikväll ska jag nog hälla upp ett glas vin :) Så busigt på en måndag och allt... ;)

2011-02-25

Tennismus...

Kronisk tennisarmbåge, musarm, kärt barn har många....
Det blev doktorns diagnos igår. Ordinerad med salva och vila (inte rulla bullar inte måla, som hon sa med kraftig brytning) och fortsatt användande av Rehbandet.
Får i stort sätt inte göra något med högerarmen närmsta tiden...hm...mycket lätt att diska, kamma sig, borsta tänderna mm med vänster...NOT! Det blir fint i morgon när jag tänkt att storstäda....nån annan som vill åta sig det kanske? ;o)

Blir inte mycket datortid nämsta tiden heller :o/

Men för att komma med nåt glädjande besked också så kan jag meddela att min hemmasnickrade diet har resulterat i -2,5 kg på 2 veckor :o)

2011-02-20

5st middagar

Jag tror jag får göra så här i fortsättningen, samla middagstipsen i ett inlägg. Det blir annars en matblogg det här *s*.
Förra veckan åt jag ju rester som jag hade i frysen. Jag lagar nästan alltid 4 portioner av allt, och Linus äter inte alltid samma som jag så det blir mycket matlådor i frysen.


Nedan är en tallrik med kasslergryta, men purjolök, champinjoner och grädde. Till det stekte jag  frysta grönsaker och kryddade med lite wokkryddor. Mumsigt!



I helgen gjorde jag köttfärsfyllda paprikor. Hade i tacokrydda och majs i köttfärsen. Serverades med sallad och bearnaisesås.



Idag satte jag mig och gjorde en veckoplanering, åkte sedan och handlade och satte igång och lagade mat i förväg. Fryser in allt och bara plockar fram varefter. Smidigt...då slipper jagtänka på mat om kvällarna och kanske kan åka och träna i stället utan att det blir så sent.

Det blev en kycklingsoppa....


....och en lax och räkgryta....


...och fiskburgare som vi åt i kväll, och som får bli lunch i morgon också. Linus åt sin med bröd...jag med sallad. Dressingen är en höftad variant, tog bara lite creme fraiche, majonnäs, sweet chilisås, salt och svartpeppar och rörde ihop.

2011-02-17

Ingen uppdatering...

...i GI-style-kategorin. Jag är sjuk och orkar inte laga mat, så jag äter rester från förra veckan som jag har i frysen.

Ber om att få återkomma när orken är tillbaka.

2011-02-14

Alla hjärtans dag 2011

Sänder en stor kram till mina läsare med denna bild. Kvällen ska jag fira med att vara på en frisörsalong med ett gäng tjejer på en frisyr-och sminkanalys.

2011-02-13

Life is short....

Jag har inte bara ätit i helgen utan gjort annat också, bland annat denna. Tror den kan bli lite söt som tavla i köket faktiskt. Jag har gjort flera såna här olika små tavlor med texter, men detta är den enda som jag har ritat till också. Dock är budkapet motsägelsefullt just nu...men får man inte äta, så kan man ju titta i allafall ;)

Helgens middagar

 Sorry, har glömt lägga in bilder på det jag har ätit i helgen. Därför kommer det 3st bilder nu.

I fredags blev det lax, wokgrönsaker, sallad och hollandaisesås. 4 laxar av 5.



I lördags glömde jag fota maten, så jag har nu fotat bilden i tidningen där jag följde receptet.
Chicken Tikka, 4 kycklingar av 5.
Ikväll blev det kyckling igen, gratinerad sådan med grönsaker, ajvar relish och grädde, tomater, fetaost och gratängost. 4 tomater av 5.

2011-02-10

Stavfel

När jag bloggar från mobilen så skriver jag på det lilla tangentbordet på min Xperia x10 Mini Pro. Det brukar gå ganska bra så länge jag inte har för långa tumnaglar. Det kan alltså bli lite snubblingar här och där på tangenterna och det får ni ha överseende med. Orkar inte gå tillbaka och ändra ;)

Ville bara säga det :)

Dinkelpannkakor

Var tvungen att testa dessa pannkakor man jag var lite skeptisk. Jag är van att äta vanliga pannkakor med smör och socker men det är inte ok längre. Jag har hellet aldrig ätit grösaker till pannkakor men jag måste säga att det var riktigt gott med vitkål och keso till. Mättande var dessa två pankisar...i vanliga fall äter man ett berg :) 3 pannkakor av 5 blir betyget
Published with Blogger-droid v1.6.5

2011-02-09

Köttfärssoppa

Köttfärs, lök, morot, palsternacka, majs, vita bönor, tacokrydda = billig och nyttigt och mycket gott. 4 lagerblad av 5.
Published with Blogger-droid v1.6.5

2011-02-08

Korvstroganoff med citronmarinerad broccoli

Planerade visst lite dåligt...det blev korv idag igen, men vad gör det när det var gott. Betyget blev 3 broccoli av 5.
Published with Blogger-droid v1.6.5

2011-02-07

Smakrik korvgryta

Kvällens rätt blev en korvgryta med bla chorizo, paprika och aivar relish. Serveras med gårdagens coleslaw och sallad. Mycket smakrikt och får 4 korvar av 5.
Published with Blogger-droid v1.6.5

2011-02-06

Hamburgare med coleslaw

Tänkte börja dokumentera maten jag äter. Ska köra GI-style och då kan det vara bra att ha det samlat på ett ställe och med en notering hur gott det var. Jag tjuvstartade idag med hemmagjord hamburgare. Den får 4 baconskivor av 5. Den som inte äter GI fick i brist av hamburgebröd 2 st rostade brödskivor och gav samma betyg.
Published with Blogger-droid v1.6.5

2011-02-05

Orkidé gånger tre

Jag fick en jättefin Orkidé när jag fyllde år och den är fortfarande jättefin så jag ville passa på att fota innan blommorna faller.

Ragdoll

För ett par veckor sedan var jag hos en kompis och träffade två bedårande små 4-månaders dunbollar. Här är den ena. Visst är hon söt!
Man blir lite vill-ha-sjuk när man träffar små kattungar....men det räcker med mina 2, fler skulle jag nog inte vilja ha.

Min fredagsmyskväll igår blev lite annorlunda...det blev en förfest i Linus rum som är vägg i vägg med vardagsrummet så för att höra Let´s Dance på tvn fick jag höja rejält..hehe. När de gick blev det tyst, och då satte katterna igång med ett rejs så klart....det var den lugna kvällen *S*

Idag regnar det rejält, så det får väl bli en fixa-inne-dag. Hittills har jag grejat med fotona på Ragdollstjejerna men nu är det dags att gå ifrån datorn och få lite annat gjort också :)

2011-02-04

Fredag 4 februari

Random bild

Så skönt att det är fredag igen! Jag slutade tidigt idag, åkte och tränade en timme och sedan köpte jag ostbågar..hehe..det FÅR man äta när man tränar. Men på måndag kör jag igång med GI igen...då är det slut på godis igen. Jag har tränat 3 gånger i veckan sen jag köpte kortet...känns jättebra. Lite tråkigt att träna själv, men jag tror ändå det är mest effektivt för mig för jag ogillar att passa in mina tider med andra, nu kan jag åka och träna direkt när jag slutar jobba, det är det bästa för mig.

När jag kom hem städade jag. Skönt att ha det gjort till helgen. Nu ska jag bara hoppa in i duschen och sen börja med maten. Det blir kycklingwok med nudlar ikväll.

Det var menat att Linus och Jessica skulle åka till Egypten i tisdags på semester, men det blev inställt i söndags. De var givetvis deppiga för det, men jag är glad att de inte hann åka iväg. Som tur är så fick de pengarna tillbaka så det är ju bara att leta efter ny resa.

Jag tror jag har världshistoriens tråkigaste blogg just nu....kanske för att jag är tråkigast i världshistorian också...hehe...känner mig otroligt tråkig. Men ska skärpa mig....
Jag har allafall hittat lite nya sätt att redigera bilder som jag tycker var himla fint. Bilden ovan är en variant....jag tog en random bild på en blomma..följde instruktionerna och vips så var bilden på blomman finare, tycker jag.

I helgen ska jag nog börja med "projekt måla om möbler"....kanske inte kommer så långt, men jag måste börja allafall :) Ska visa sen vad jag gjort...lite före - efterbilder kanske?

Nej, nu måste jag vila armen. Har ff väldans ont i min arm...så dumt! Det hjälper att använda det där bandet jag köpte...men det går inte över och jag vet inte om det är bra eller dåligt att träna. Jag kan knappt lyfta ett mjölkpaket ibland....måste kolla upp detta alltså. Men inte nu...för nu startar fredagsmyskvällen!

Tjing!!