2009-11-06

Svininfluensan

Min son Linus gör ju som ni kanske vet lumpen på P4 i Skövde.
Sedan i onsdags ligger han isolerad på regementets sjukavdelning med bekräftad svininfluensa.
Det började med att de var 9st killar som insjuknade samma dag. Dagen efter var dom 36 och jag vet inte hur många dom är nu. Några har friskförklarats och har lämnat, men några har säkert tillkommit.
Tack och lov så har Linus blivit bättre och bättre för varje gång jag har pratat med honom. I onsdags hade han jättehög feber och då på kvällen kände jag en oro samtidigt som det faktiskt kändes tryggt att han var på en sjukavdelning och det finns personal som vårdar och vakar över honom om det skulle förvärras. Jag försöker att inte skrämmas upp av det som står i tidningarna om dödsfall och så, men jag kan heller inte bara rycka på axlarna och tro att det inte drabbar oss.
Fram till nu har jag inte tänkt att ta vaccinet men nu vet jag inte längre. Jag velar fram och tillbaka och nu känns det som att innan man ens får ta vaccin så hinner man ju kanske redan bli sjuk. Eller så är jag som vanligt och inte blir smittad. Jag har aldrig haft influensa överhuvudtaget men folk runt omkring mig har ju haft varje år så ja...jag vet inte.

Jag är nästan 100 på att Linus blev smittad i början av veckan och jag själv ej är smittad. Vi sågs senast i söndags men jag började fundera på hur jag skulle göra nu. Jag ringde till sjukvårdsupplysningen och frågade lite och fick som svar att jag inte kan vara helt säker förrän nu på söndag om jag är smittad eller ej. Jag visste igår inte om jag verkligen skulle gå till jobbet idag eller om jag ens fick gå till jobbet, men jag kan ju inte sätta mig själv i karantän eller sjukskriva mig om jag inte är sjuk men eftersom jag kännt mig som om jag håller på att bli sjuk så blev jag osäker och ringde till min chef och rådfrågade. Kände att jag inte kunde ta det beslutet själv. Jag har i allafall varit på jobbet och jag tänkte så här...OM jag nu skulle vara smittad så har jag ändå smittat ner alla redan och jag tror faktiskt att jag också i så fall redan hade blivit sjuk. Men helt säker kan man ju aldrig vara.

Det viktigaste just nu i allafall är att Linus blir frisk och det tror jag att han är i morgon för febern har sjunkit mycket för varje dag och idag var han nästan nere i 37. Däremot får han inte lämna isoleringen förrän han varit helt feberfri i ett dygn så han hinner ju inte att åka hem förrän han ska tillbaka på söndag så han kommer att vara kvar i Skövde.

Egentligen skulle vi ha åkt till honom som i morgon, för det skulle vara öppet hus på regementet. Men det är nu inställt pga svininfluensan så jag hoppas det blir ett nytt datum för det snart så vi får åka dit och se hur dom har det.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Åh vad skönt han är på bättringsvägen. Vi tänker också på honom massor. Hoppas också att de ordnar Öppet Hus lite längre fram.
/Kram

Annelie sa...

Ja, det är jätteskönt..idag var febern i stort sätt borta men han får vara kvar ändå...han har ont i kroppen och hostar.
Jag hoppas också att de ordnar nytt datum för öppet hus.