2010-03-19

No smoking!

Jag har slutat röka!

Jag har länge velat sluta röka, men inte haft ork till att ta tag i det själv, men så dök det upp ett erbjudande på mitt arbete om att få hjälp med att sluta röka och jag vore ju riktigt dum om jag inte tog den chansen. Sen några veckor tillbaka så har vi varit några stycken som har gått på möten med en mycket proffsig kvinna som hjälper oss att ändra våra vanor och peppar oss. Vi har även fått medicin utskrivet till oss och det är nog mycket tack vare de små pillren som det var lätt att sluta. Jag har nu varit rökfri i 10 dagar :D och känner inget behov alls av att vilja röka.
Ibland kommer tanken..men jag har märkt att den bara är i huvudet, det är själva vanan som dyker upp men det är inte värre än att vänta ett par minuter så har man slutat tänka på det.

Mitt första mål är att vara rökfri i 21 dagar, för det är vad det tar för kroppen att bli av med en vana. När jag har klarat det ska jag belöna mig med något. Jag har tänkt att jag ska köpa ett fint armband av tex Snö of sweden eller Pilgrim. Det armbandet ska sedan påminna mig i framtiden om att jag inte ska röka något mer :)

Håll tummarna för att det fortsätter vara så här enkelt som det har varit hittils :)

5 kommentarer:

SqZ sa...

Jag önskar dig all lycka till med rökavvänjningen :-)

Petra sa...

Vad härligt! Klart jag önskar dig lycka till! :-)

Anonym sa...

Heja dig!!!

Bra jobbat!!!

/Sara

LucyMoran sa...

Åh, fantastiskt! GRATTIS! Riktigt duktigt!

Annelie sa...

Tack så mycket! Det går fortfarande bra..så här på den 23:e rökfria dagen :)