2011-04-29

På jakt efter Magnolior och grillar

Idag när jag vaknade och såg att det var blå himmel kände jag att jag bara var tvungen att åka till Trädgårdsföreningen i jakt på att fota Magnoliorna som blommar nu. Så jag ringde mamma och frågade om hon ville följa med och fota och det ville hon så vi åkte dit och det första vi sprang på var just Magnoliorna :)
Det är den vackraste blomman jag vet tror jag. Ovan är den vita stjärnmagnolian. Det var den sorten som fanns i planteringarna. Inne i växthuset så finns rosa varianter också, men tyvärr blev inte fotona bra på just dom.Vi strosade vidare och jag fotade detta träd. Tror det är ett körsbärsträd. Jag är verkligen dålig på växter, men visst är detta ett körsbärsträd? Vackert rosa var det i allafall och jag fick bilden jag ville ha så jag är nöjd så det får vara vilket träd det vill då :)Det här är Lusthuset och det var här som en illa tilltygad flicka hittas i  början av Mons Kallentofts deckare Sommardöden. Jag läste boken i  vintras och gick förbi detta lusthus i samma veva och fick lite rysningar. Rekommenderar den boken och även de anda tre där handlingen utspelar sig i Linköping. Jag har bara läst 2 hittills :)  (otippat med boktips här i min blogg kanske, men tja, varför inte, det passade ju in här)

Vi gick vidare och njöt av grönskan....


...och tog trappan upp...


...till Belvederen.


Konstigt nog hade ingen av oss varit här uppe på höjden tidigare. Vi passade på att äta en väldigt god lunch där och så gick vi upp i tornet och fotade utsikten.

Domkyrkan:
                                                                                          Och gamla vattentornet:
På tillbakavägen fotade jag Tropikhuset som är en restaurang ...

...och så gick vi till växthuset och där fanns blommande Rhododendron...och metervis av Pelargoner.Och precis innan vi lämnade Trädgårdsföreningen fotade jag Kungslinjorna vid entén:
 
 
Efter detta åkte vi till Tornby på jakt efter DEN grillen som mamma "hade sett på Maxi" men där fanns den inte så vi fortsatte jakten via Systemet, Skopunkten, Rusta, Jysk, Plantagen och där tänkte vi ge upp, men eftersom vi ändå var i närheten så tog vi svängen förbi Jula och där fanns den. Slutet gott allting gott :)

Alla bilder i detta inlägg är klickbara om man vill se dom i större format.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Åh vad fina dina bilder blev. Och visst var det en underbar dag, även om både fötter och rygg värkte efter allt strosande. Själv har jag inte kollat mina bilder än men det får bli efter bullbaket idag. Jag har precis gjort degen.
Kram

Annelie sa...

Ja det var en härlig dag, och du fick din grill tillslut :)