2007-08-17

Äntligen hemma!!

ÄNTLIGEN HEMMA!!! Guuud så skönt det är att vara hemma igen. Nu har jag bott hos päronen i 8 dagar! Under tiden har min lägenhet blivit fixad. 3 rum var beställda för få nya tapeter med målade tak.

Jag fick dörrkarmar målade också *glad*. Försökte få listerna målade men det gick inte. Det ingår inte i deras jobb och jag ska vara glad åt att han gjorde dörrkarmarna och runt fönstren för det ingick inte egentligen.

Och vad gör det att han inte gjorde listerna? Man är väl inte helt handfallen så de har jag fixat själv. Nu finns inget foto på när jag målade listerna (tack och lov) för jag undrar vad en målare hade sagt om han såg hur jag gjorde *fniss*. Jag LÅG på golvet med en stor och en liten pensel och målade kanten mot tapeten på fri hand. Mot golvet hade jag tejpat så där var bara att smacka på, men upp mot tapeten ville jag inte sätta nån tejp ifall jag skulle råka få med mig tapeten när jag tog bort tejpen. Det tog lite tid, men jag tycker ju att det är roligt att måla så det gör ju inget.
Det var ganska avkopplande faktiskt att ligga där och milimeteranpassa färgkanten :)

Veckan har varit intensiv.. och tiden har gått jättefort!

Men så här ser det ut i hallen numera:


Mörkgrå tapeter med mönstrad svartvitt som fondtapet på 2 ställen i hallen


Sonens rum har blivit vitt med mörkgrå (samma som hallen) fondvägg


Vardagsrummet har samma tapet som hallen fast annan färg som fondvägg, de andra väggarna är vita.Jag blev faktiskt lite förvånad att de blommiga tapeterna var samma för jag hade för mig att de var olika. Men det är faktiskt samma mönster, men de ser olika ut ändå på nåt sätt.


Jag är supertrött efter denna vecka. Semestern tog ju slut och jag började jobba i måndags. Bara DET gör en ju trött. Lägg på att jag inte bott hemma och har längre väg till jobbet (fick gå upp mycket tidigare) och lägg på allt kvällsjobb (det har varit nåt varje kväll) med lägenheten så känner jag att jag är i stort behov av SEMESTER! *S*


I morgon tänker jag ta sovmorgon. Men sen har jag mycket att göra. Lägenheten måste städas och fixat i ordning. Jag behöver köpa massa nytt också för jag slängde mattorna i hallen och jag vill ha ny lampa i vardagsrummet och matta där också och massa annat som jag inte har koll på just nu. Mycket återstår i allafall innan jag är klar. Men nu bor jag ju åtminstonde hemma och kan ta en bit i taget, lite varje kväll typ.
Men NU (snart) tänker jag först bädda ner mig i min säng..MIN säng! Bäddsoffan jag sovit på har liksom inte samma form som min säng. I natt kommer jag nog sova gott.

2 kommentarer:

Petra sa...

Ah! Spännande! Det är ju svårt att se hur det BLIR när man bara ser närbilder så här....men det ser ut att vara väldigt mycket "du" i tapeterna. Det är inte alls min stil, men det behöver alls inte betyda att jag inte kan tycka att det är skitsnyggt hemma hos någon annan, för det tror jag helt säkert att jag kommer att tycka när jag får se ett helt rum! :-) Det ser annorlunda och häftigt ut på bilderna tycker jag!

Annelie sa...

Ja, så är det ju, man kan tycka nåt är snyggt fast man inte vill ha det så själv :)

Hallen är i allafall väldigt annorlunda än innan :)