2008-04-06

Den grillade kycklingen

Tänkte berätta historien om den grillade kycklingen ;)
Skulle ha gjort det i påskas egentligen, men jag glömde bort det ;)

Det var när jag gick i 9:an. Vi hade bildlektion i skolan. Våran fröken som vi hade tyckte jag hade konstig syn på bilder. Hon gav oss uppgifter och gjorde man inte bilderna så som hon ville så fick man inte bra betyg. Jag tyckte att hennes bilder var som Picasso-bilder.
Tex när vi skulle lära oss att rita ansikten, så var hennes ansikten förvridna. Ögonen pekade åt olika håll och jag tyckte de var grymt fula. Man blev inte uppmanad att prova egna saker för att utvecklas.

Jag försökte rita så verklighetstroget som möjligt, och jag tror att jag hade en ganska bra syn på vad som blev realistiskt eller ej. Men hon var ju fröken och hon visste bäst, så för mig var de bildlektionerna med henne tråkiga. Det enda jag gjorde var att rita rakt av så som hon ville att det skulle vara. Ingen motivation från min sida där inte. Jag tyckte inte att jag lärde mig något av det.
Men men...Jag ritade så mycket på fritiden att jag nog inte brydde mig så mycket om det.

Men så kom då påsken..och genom alla år i skolan till påsk så har man ju gjort små gula runda kycklingar med äggskal på huvudet. Både ritat och i tyg och i flörtkulor och allt möjligt. Alla ungar gör likadana kycklingar och det är ingen skillnad från år till år och jag tyckte det var väldigt tråkigt också.
Jag var så trött på dessa kycklingar att jag detta år bestämde mig för att göra nåt annat. Jag ville göra något jag inte gjort förut. Så när vi då fick fria händer och fick välja i vilket material vi ville så kände jag så starkt att jag INTE ville göra ytterligare en liten söt gul kyckling...så jag tog fram en klump lera och knådade fram en grillad kyckling...hehe..Den blev jättefin.
Jag brände den och målade den och lackade den så den såg saftig och nygrillad ut. Jag var helnöjd.

MEN...när jag skulle visa fram den för fröken så blev hon såååå arg! Jag hade förnedrat henne och påsken med att göra en grillad kyckling. Hahaha...

Behöver jag säga att jag inte fick så bra betyg av henne...hehe..

Jag har haft den här kycklingen i källaren sen dess, men benen har gått av, men jag är inte säker men jag tror jag kan ha slängt den förra året när jag rensade mycket i förrådet. Annars hade jag tagit ett foto på den så ni hade fått se min påskkyckling ;o)

8 kommentarer:

Marianne sa...

Ha ha - sån är du :) Att missa det betyget var det väl värt va :o)
/Mamma

Annelie sa...

Hehe..ja, det var det ;)

Petra sa...

Nu fick jag mig ett stort leende mitt i eländet (tack!). En grillad kyckling! :-D Du är ju för rolig! ;-)

Eva sa...

hahahaha
Den vill jag se!! :o))
Vilken Underbar historia!!
hahahaha

/Eva

Annika sa...

asgarvar...vilket härligt minne kanske inte kändes så då men nu, åh va jag skrattade skulle vilja se dig då som liten med den grillade kyckligen haha..och på påsk utav allt elände... gula små fina kyckligar ska de va! men det lyckades du ta dö på *asg* ASSÅ GUD VA HÄRLIGT ATT LÄSA DETTA!

SqZ sa...

Vilken historia :-) Hon måste ha förstört många kreativa elever.

Hur går det i stegtävlingen då?

Emmas idéer sa...

Får jag låna din fina bild på magnolian? den var otroligt vacker. Jag tänkte ha den på min blogg och jag lämnar ut källan.?

Birdie sa...

*aaaasg* HUMOR!!!