2008-09-12

Besiktningen..

..av lägenheten gick bra!
Jag var lite nervös över ett par saker. Inga stora saker egentligen, men jag har ju inte världens största inkomst så alla utgifter för reparationer på en lägenhet som jag ska flytta ifrån skulle kännas ganska stora om det skulle bli aktuellt. Jag lägger hellre pengar på det som kommer att behöva inhandlas till den nya.

Det enda jag behöver göra är att tapetsera 2st våder i ett rum. Inga problem då jag har tapeter kvar till det.

Badrummet kommer nästa hyresgäst att få åtgärdat med målat tak och ny toalettstol då det är en spricka i den. Jag tycker att badrummet är ganska fult...dvs inget jag skulle välja på väggar o golv idag, trodde faktiskt att nästa hyresgäst skulle kunna få det helrenoverat med kakel och sånt... men nä, han sa att det inte är aktuellt, för det är inte tillräckligt slitet eller trasigt någonstans. -Att du tycker det är fult, räcker liksom inte...sa han...hehe.
Aja jag behöver ju inte bry mig nu längre jag ska ju flytta härifrån ;o)

Övrigt klassas som normalt slitage förtom vardagsrumsgolvet som han tyckte var väldigt fint.
-Har du slipat golvet? frågade han.
-Ja, när jag flyttade in här.
-1991 alltså?!?!?!!!??!
Det är fortfarande blankt och fint :)

Hålet i en garderobsdörr var mitt största orosmoment...men jag hade tur. Han såg det precis innan han skulle gå och sa "Det där kan jag ta på mig att fixa till, för resten var så pass fräscht här"

Phu!!!!

Nu är det bara att vänta på att de lägger ut lägenheten på hemsidan och sen kanske det kommer folk som vill titta så nu gäller det för mig att hålla välstädat och inte sprida ut massa kläder och grejjer överallt ;o)

Jag har pratat med den killen som bor i min kommande lägenhet och vi kan antagligen få nyckeln lite tidigare så att vi kan börja flytta in lite pö om pö så att säga.
Annars vettetusan hur man löser att flytta ut och städa allt innan kl 12 en måndag som det skulle bli om man inte skulle få nyckeln förrän den dagen man egentligen har tillgång till lägenheten.

Men jag tror det löser sig ganska bra faktiskt :)

I helgen ska jag flyttfixa lite. Jag inser att det inte finns så många helger kvar att fixa med. Det är födelsedagar och sånt mitt i allt också. Så det är bäst att jag börjar förbereda så mycket som jag kan så jag slipper stå där i sista stund och få panik ;o)

Men ikväll gör jag inget... jag jobbade till kl 17 och åkte sen och handlade mat, då ringde sonen och ville bli skjutsad med dator (ej bärbara) och allt till en kompis (de ska lana) så när jag kom hem så fick jag vänta en stund för han skulle bara fixa en grej innan vi åkte så tiden gick och jag var inte hemma förrän vid 19 hungrig och trött. Känner på mig att det blir en tidig kväll i kväll så jag får väl säga godnatt redan nu :)

4 kommentarer:

Petra sa...

Vad skönt att det gick bra! Tänk sen när det är klart med vem som ska ta över lägenheten också så du slipper ha folk springande i ett (jag hatar det)! Då är det bara det roliga kvar! :-)

Marianne sa...

Du säger väl till om/när du behöver tapetserarhjälp ;o

Eva sa...

Det löser sej säkert med flytten! :o)
När jag flyttade hit så bytte vi lägenhet... så vi flyttade ur båda två samtidigt och bytte nycklar med varann. Och då skulle allt vara ute och städat såklart. Lite bökigt med det fick ju gå.
/Eva

Vera sa...

Så skönt att det gick bra, hoppas att det blir klart med vem som skall ha din lägenhet snart.

Det är så skönt när allt bara löser sig.

//vera