2009-04-25

Dålig bloggare..shame on me!


Jag är verkligen världens sämsta bloggare just nu. Shame on me.
Det går för länge mellan inläggen. Egentligen saknas inte ämnen att blogga om....tror snarare det är energi som saknas från min sida...Jag vill, men orkar inte riktigt. Det är så mycket annat hela tiden som behöver eller tar min energi. Jag har en så lång Att-göra-lista som jag försöker beta av, men på nåt konstig vis så tar den aldrig slut...någon fyller på den hela tiden.
Not to myself: Släng alla block och pennor och säg upp 50% av personalen på hjärnkontoret! ;o)
Nävars...det är ganska roliga att-göra-saker...dock är dom lite tids-, penga- eller tankekrävande och då är det liksom inte så lätt fixat så där fort som man skulle önska. Jag skulle verkligen behöva vinna de där 25 miljonerna nu ;) Då skulle jag kunna anställa istället för att säga upp på mitt lilla hjärnkontor ;)
Bilden ovan är tagen i min trädgård. Scilla växer under äppleträdet.
Det växer allt lite spännande saker här nu. Jag har rensat massor i rabatterna och har ingen aning om ifall jag rensar bort nåt som inte är ogräs. En å annan planta har jag flyttat på och sparat ifall det är så att det är en vacker växt. Svårt att se nu när allt bara är små blad :)
Jag skrapade förrästen en triss förut...vann faktiskt 25...men tyvärr inte miljoner utan bara kronor. På nästa triss kanske....*drömmer vidare*

2009-04-13

MaxiYatzyGos

Ifall det var någon som trodde att mina katter inte tål varandra så vill jag säga att så är icke fallet. De tycker väldigt mycket om varandra :o) För bara en liten stund sedan tog jag detta foto där de ligger och myser i min säng:

Men....det ÄR faktiskt inte så jättevanligt att de ligger tätt ihop så här. Det händer bara nån gång ibland. Oftast går Yatzy undan och vill vara ifred medans Maxi vill vara där jag är, helst PÅ mig, och han ligger oftast brevid/på mig när jag sitter i soffan och ser på TV om kvällarna.

Yatzy är en "jag säger till själv när jag vill ha uppmärksamhet...det är inget måste...men jag säger till i så fall, men har du vägen förbi mig så stanna gärna och klappa mig, det gillar jag även fast jag kanske inte säger det högt...så gillar jag det.....massor"

Maxi är "Hallå!! Jag är HÄR...ser du mig inte...va fan!?!...jag är ju HÄÄR!!..mitt framför näsan på dig! Ser du mig inte så knuffar jag dig! Så ja...NU ser du att jag är här, Bra! Nu ska du klappa mig!!!!"

2009-04-12

Skenheliga katter ;o)

Påskafton i bilder



Ett litet collage av några påskiga bilder.
Vi hade en mysig påskafton i strålande sol, vi satt ute och målade påskäggen och åt en jättegod påskmiddag. Eller satt vi inne??? Vi kunde inte enas om ifall man sitter ute eller inne när man sitter i en inglasad veranda *s*.

2009-04-11

Glad Påsk


Önskar alla en härlig påskafton.
Hoppas ni har lika härligt väder som vi har, klarblå himmel och strålande sol :)
Vi ska åka till mina föräldrar på påskmiddag med resten av familjen. Idag kan vi nog sitta ute och måla äggen :)

2009-04-05

Färgglatt

Jag lovade ju lite färger också, så här kommer några fler foton på fjädrarna som jag också fotade förra helgen när vi var på våffelfika hos mamma och pappa. De är fotade med några mellanringar som jag har lånat och så mitt nyaste objektiv, 50/1.8 II. Tyckte det var riktigt roligt att fota med det skärpedjupet som blev. Testade även att fota fullt manuellt för första gången, jag brukar annars ha autofokus, men jag tyckte det blev bättre med manuellt. Det blev mera som jag ville.
Alla dessa bilder är fotade precis så här. Jag har ökat skärpan lite, men det är också det enda jag gjort, har inte beskurit dom och inte ändrat nivåer eller kontraster. Jag tror att jag skulle kunna jobba lite mera med bilderna och de kan bli bättre, men jag känner att jag vill ha dom så här.















Rätta svaret

Ja, det var ju rätt gissat av Sqz och Sara...och mamma visste ju också, inte så konstigt eftersom det är i hennes trädgård jag har fotat frökapslarna ,eller vad det kallas, som ser ut som håriga små mössor. Eller spindlar som Sqz också skrev :)

På sommaren blir Klematisen med sina stora blommor så här fin:

Nyfikna killar


Det parkerade en stor postbil här utanför häromdagen. Det tyckte killarna var jättespännande.
(Blev en dålig bild, jag vet...men man måste vara snabb med kameran ibland för att inte missa ett ögonblick så jag hann inte ändra inställningarna som var i kameran. )
Jag med...för det innebar att det levererades HD-TV-boxar till alla hyresgäster.
Det ingår från och med nu i alla lägenheter. Nu ska jag se över mitt bredband/tv/telefoni och se om det möjligtvis blir bättre och billigare om vi byter allt till samma leverantör som HD-boxen. Känns lite onödigt att betala för den box vi har idag när det ingår en i hyran. Ja..det blir att jämföra lite.
Nu..åter till tvättstugan!

Några bilder...

Det var lite grått och färglöst ute i naturen förra helgen när jag rastade kameran så jag fick koncentrera mig på detaljer.

Tre små "träd" i den lilla lilla skogen:
Ett ensamt löv:

Solros eller utedusch?

Samma bild som inlägget innan men utan canvasfilter:



Ska väga upp färglösheten senare med några färglada bilder, men nu ska jag först ta hand om tvätten och hemmet.


Beslutsångest


Hjälp mig...jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om bilden här ovan. Jag fotade den förra helgen, och fick en tanke att den skulle passa som en canvastavla, så här har jag gjort den med ett canvasfilter. Jag gillar färgerna, jag gillar blommorna, men jag vet inte om det kanske är lite rörig? Vad tycker du?

Vad är detta?

(bilden är klickbar)

Någon som vill gissa eller som vet vad det här är? :)

Rätta svaret kommer senare.