2010-01-01

Gott Nytt År

God fortsättning på nya året!

Vilken härlig dag det var igår. Det började med att Anna och jag åkte hemfrån kl 11 för att handla maten till kvällens fest. Vi åkte till ett par affärer för att får ihop allt, och sen åkte vi till stallet för Anna skulle ge hästarna mat och fixa lite. Jag passade på att fota lite då. Det var svinkallt så det blev inte så mycket bilder, men lite natur, lite frost och så hästar såklart.
Sen skulle vi hämta ett par stolar hos hennes mamma, men hon var inte hemma förrän om 20 minuter, så då var vi effektiva och gick hem till mig och stekte på oxfilén så den fick yta, sen tillbaka och hämta stolarna och så körde vi hem alla kassar med mat till Anna. Jag åkte hem igen och gjorde mig iordning sen gick jag till Anna och vi började förbereda maten.
Menyn bestod av toast skagen till förrätt och helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och 3st såser, bearnaise, peppar och murkelsås och så en sallad till det. Efterrätten blev Gino, dvs frukter gratinerade med vit choklad och så vanlijglass till det.
Det blev riktigt lyckat!
Vi var 5st tjejer på festen och det skålades och åts och skrattades och så spelade vi paketspelet också, och efter maten var det dags att röra lite på sig..hehe..så vi körde lite Zomba ;) Det var skitkul, en sån träningsvideo borde jag ha hemma :)
Vid 12-slaget gick vi ut och skålade och tittade på fyrverkerier. Anna och jag gick även hem en snabbis till mig och kollade till katterna, det var full rulle på dom så de verkade ha det bra och var inte skrämda av fyrverkerierna, vi gick även och sa Gott Nytt och skålade med Annas föräldrar...sen tillbaka till festen och då åt vi efterrätten och satt och bubblade ett tag till innan vi bröt upp vid 02-tiden och jag gick hem. Skönt att bo så nära och inte behöva tänka på taxi en sån här kväll.
Idag har jag bara slappat, det tycker jag man får göra en sån här dag ;) Passat på att titta på ett par filmer, och jag tror minsann katterna är lite dagen efter idag också, de har sovit preciiiis hela tiden ;)

7 kommentarer:

Marianne sa...

Det låter som ni haft just ett sånt Nyår som man önskar sig. Härligt. Vi åt och drack också i goda grannars sällskap.

Kristina af Knusselbo sa...

Gott Nytt År! Vill bara säga att det nästan kändes lite scary att läsa att ni åt exakt samma mat som vi gjorde igår. Exakt!! :)

Kristina af Knusselbo sa...

Ursäkta - förutom såsen då - vi hade rödvinssås till filén. Annars exakt.

Annelie sa...

Mamma: Ja, det var kanon! Förstår att ni hade det lika trevligt som vanligt :)

Kristina: hihi..vad häftigt att det kunde vara sååå exakt! Då förstår jag att ni åt supergott också :)

Anonym sa...

TACK!!! Maten var sagolik! Jättegott! Å roligt hade vi också, några mer än andra ;-)

Jättetrevlig afton!

Förstår att katterna sov hela dagen, dom var väl uppe och busade förstås när du inte var hemma...

Kul att ses också! Kram Sara

Annelie sa...

Tack själv Sara för en himla kul kväll...för oss som hade mer roligt än andra vill säga *fniss*

msA sa...

Sent omsider: tack :)
Kram!