2010-04-18

Helgen

Helgen är redan slut, snyft, jag tyckte det var fredag nyss. Det har gått i ett denna helg. Det började i fredags med att jag slutade tidigt och åkte raka vägen hem och började med att göra klart tårtan till Sara. Det tar längre tid än det kanske ser ut att göra, speciellt om man är som jag, dvs har en plan om hur tårtan ska bli men när jag sedan börjar arbeta med sockerpastan så ändrar planen riktning och jag "testar" lite grejjer innan jag beslutar mig för nåt helt annat *s*. Jag vet aldrig riktigt hur en tårta blir till slut när jag får fria händer.
När jag var klar med tårtan var det inte mycket mer kvar av kvällen än att få i sig lite mat och titta lite på tv = fredagsmys.
Några andra som också hade fredagsmys var Maxi och Yatzy. De delade på en kall ravioli...mucho mumsigt tyckte dom :) Att Maxi vräker i sig av nåt nytt är inte konstigt, det stora i det hela var att Yatzy tyckte att det var smaskens :)

Sedan blev det lördag och jag satte igång och städade, det tog nästan hela dagen. Tog en liten paus när Sara kom för att hämta tårtan på em, och sedan var det snart dags för mig att göra mig i ordning för fest. Det var en kollega på jobbet som hade bjudit några av oss på sin 50årsfest. Det var trevligt med gott att äta och dricka. Dock blev vi inte kvar så länge..vi var 3st som åkte ganska tidigt eftersom bussen tog 40 min till stan och så delade vi taxi sista biten hem så klockan var ju miss i nassen ändå och jag var jättetrött. Men när jag väl hade lagt mig så kunde jag ändå inte sova...typiskt.

Och inte sov jag ifatt det i morse heller, utan jag vaknade tidigt, dvs vid 7-tiden..men jag låg kvar och var nära på att somna om men bestämde mig då för att gå upp. För OM jag hade somnat om hade jag sovit några timmar till och när jag sen hade vaknat hade jag inte alls kännt mig utvilat utan snarare tvärtom och hela dagen blir fel.

Idag har jag gett mig på att beskära äppleträdet...jag vet egentligen inte hur man gör, så jag tog lite på måfå *s*. Det var lite svårt att nå vissa ställen och om jag ändå nådde så var det väldans svårt att få kraft i handen för att klippa av en gren med sekatören så det resulterade i att jag klämde mig på ena handen och fick en blåsa på den andra...men det är väl sånt som hör till ;)

Sen påtade jag lite i rabatterna, rensade bort lite gammalt och så där, sen sa min rygg att det räcker nu!!
Så då gick jag in och fixade lite mat och klockan var ju 17 innan jag satt och åt och efter maten kom stora tröttheten så då orkade jag inte göra mycket mer än att titta lite på tv, och så fixa lite i datorn med bilder. Nu är klockan snart "söndagsfilm" men det är ingen film på tv som jag vill se så jag tror jag går och lägger mig i stället så jag avslutar nu med att säga god natt!

1 kommentar:

Marianne sa...

Oj,då - här har det varit full fart förstår jag. Men visst är det kul nu när man äntligen kan påta lite i trädgården. Hoppas att du får fina äpplen på trädet i år.
Kram