2008-03-09

Övningskörning

Jag kanske skulle skola om mig till trafiklärare..hihi.. för det är rätt skönt att sitta där brevid och åka med och säga saker som: Sväng höger här framme, växla ner, lite mera gas, akta katten, håll ut till höger, bra jobbat osv osv...
Linus är duktig, han har avancerat bra tycker jag. Lektion 1 i fredags började vi med att vara på en stor grusplan och han skulle få känna på bilen och jag ville se hur han klarade av det också. Efter en liten stund blev det lite enformigt och tråkigt att köra omkring där så jag sa till Linus att han kunde köra ut på vägen så åkte vi lite på småvägarna utanför stan. Det gick jättebra och Linus känns säker när han kör och jag kände mig lugn och säker också.

Lektion 2 (igår kväll) bestod av bla mörkerkörning, rondellkörning, vänstersväng på landsväg, parkering och stadskörning.

Här går det undan! :)

Idag ska vi åka en sväng till, det blir landsväg med mål. Jag säger "kör till mormor och morfar" och så får han köra dit helt enkelt :) Hoppas att dom är hemma bara, för jag tänkte ta med mig lite fika :)

6 kommentarer:

Petra sa...

Vad händer om du säger "håll till höger" men menar vänster då? ;-) Men du kanske inte säger fel, utan bara gör fel när andra säger åt dig åt vilket håll du ska köra? :-) Kul att det går så bra!

Birdie sa...

Oj, jag kommer att sitta som på nålar, tror jag - jag litar ju inte på andra i trafiken *s*

Kul att ni njuter, för det antar jag att ni gör båda TVÅ då ;)

Kram.

Annelie sa...

Petra:
Ja..hehe..du känner ju till mitt problem där med höger och vänster ;o) Linus och jag gjorde upp att jag INTE ska säga höger o vänster utan jag pekar istället nu :o)

birdie:
Nej då..du kommer fixa det galant du också när det är dags, det är jag säker på.
Ja, det är roligt att det går så bra. Linus vill inte sluta köra, och jag misstänker starkt att mina bensinkostnader skjuter i höjden från och med nu ;o)

Jeez sa...

Är det det man lär sig på handledarutbildningen? Att säga rätt på höger och vänster? ;-)

Annelie sa...

jeez:
Tyvärr inte, men jag skulle verkligen behöva en ordentlig utbildning på det. Jag säger alltid fel *hopplös* ;o)

Eva sa...

Det låter verkligen som det går kanonbra!! :o))
Killar är ju ofta födda som bilförare också. hehe

Jag övningskörde med min pappa för så där drygt 20 år sedan. Varje helg in till stan.. när jag skulle ut med mina kompisar. hahaha
/Eva