2008-03-30

Söndagsdagbok


En liten bild på en droppe bara så där rakt upp och ner :) Jag tycker att mönstrena bakom droppen blir så häftiga. Det är insidan av en kastrull som är fylld med vatten, men själva droppen svävar straxt ovanför ytan, precis innan den splashar ner i vattnet. Det tar ca 200 bilder innan man fångar en bra droppe på bild...hehe..i allafall för mig med min kamera ;)
Det är en tålamodsprövande övning att fota vattendroppar ;)

Idag har jag varit och köpt fotöljerna, har inte fotat dom men jag ska visa före och efterbilder senare tänkte jag. Jag ska byta tyget och slipa och lacka dom så att de blir fina. Det får bli mitt lilla vårprojekt framöver.
De närmsta 2 helgerna är det tårtor som gäller :)

Och i veckan ska jag lära mig ett nytt jobb. Fullt upp alltså :)
Ikväll måste jag gå och lägga mig tidigt för i morgon ska jag vara på jobbet 06.50. Det är tidigt, tycker jag. Men det ska nog gå.

Min son ska på praktik nu under några veckor, på Norrköpings tidning ska han vara och filma. Det tycker jag verkar vara en jätterolig praktik. Han har tidigare fått "jobba" lite på Linköpings tidning som fotograf på LHC-matcher och andra idrottssammanhang. Kul för honom att ha sådana meriter med sig till framtida jobbansökningar :)

2008-03-29

Ont...

..om pengar har jag gott om.

25 mille är precis vad jag behöver nu ;o). Har betalat räkningarna och bläääää vad tråkigt det är! Blir ju tusan ingen kvar :o(

Det som blev kvar ska jag göra av med i morgon...ska åka och köpa 2st fotöljer. De är begagnade...men preciiiis såna som jag vill ha. Det har tagit mig 7 månader att hitta dom.
De behöver bara lite nytt tyg, men det får jag ju ta och fixa lite senare (om 7månader kanske..hehe).. har varken tid eller pengar just nu.

Ikväll blir det blodpudding till middag... haha..nä, inte för att jag är fattig nu, utan för att jag tycker det är gott ;o)

Vaken

Jag är fortfarande vaken! De ni... är nästan kors i taket en fredag ;)

Men jag fick ett telefonsamtal där någon sa "men jag har ju saknat dig"... hm... Vad trevligt, tror jag..kanske..äsch, jag är lite skeptisk, men har gärna fel ;o)

Men upp till bevis nu hur mycket, tack! ;o)

2008-03-28

Skiftarbete

Idag är jag full i huvudet.
Eller tom kanske.....eller, jag vet inte.. men jag borde vara full för jag har varit på utbildning i dag. Och det har hänt så mycket på kort tid att jag mest går och är confused...men det löser sig.

Jag tycker bara att det är så jäkla typiskt... att när jag har mycket på gång privat, ja då händer det mycket på jobbet också. Samtidigt. Och då kan det ibland bli lite för mycket. Så ursäkta om jag är en trött en just nu.
Men jag håller ihop och försöker hålla isär. Det är viktigt att hålla isär jobb och fritid.
Men ibland känns det som att jag har inte tid att jobba, för jag har så mycket att göra.

Det känns ibland som att man går från skift till skift..först skiftet på jobbet som är 8 (egentligen 9) tim/dag (om man jobbar 8-17), sen åker man hem till nästa skift som bara är ca 5-6 tim (om man räknar från det att man slutar jobbet till att man går och lägger sig) och i det korta skiftet (kvällskiftet) ska man också hinna med lite egentid (en tid som allt för oftast glöms bort/hinns inte med).

Då är ju frågan...vilket skift är viktigast...och vilket skift kan man "offra" lite tid på för ett annat?

Ja..det vet väl alla hur det är, det privata och kvällskiftet borde ju vara det viktigaste, dvs familjelivet. Men den mesta tiden av vår vakna tid lägger vi på jobbet. När man tänker på det i tid så blir ju faktiskt det hela ganska orättvist. Varför är det så??
Jag önskar att systemet var så att man jobbade lite, säg ca 6 timmar/dag... och sen hade både tid och lön till att kunna ägna sig åt familjen och sitt liv.
Eller varför inte: man jobbar 4 dagar och är ledig 3 istället som nu 5-2. För att fördela det mera rättvist. För är det nåt jag inte gillar, så är det orättvisa och jag tycker att 5-2 är ganska orättvist faktiskt. Tycker inte ni?

Nej men nu är det så att vi jobbar som fan för så lite pengar som möjligt och får minimal tid över till familjen..och om vi nån gång får lite tid över så är vi så jäkla trötta eller sönderstressade att vi inte orkar med att ta vara på den tid vi har.

Helt puckat om du frågar mig!

Så ja...för att fortsätta på svaret jag gav hos Blixman ... att: " ca 25miljoner kronor vore inte helt fel. Det sägs att "pengar gör ingen lycklig"..men jag skulle fan bli skitlycklig om jag hade gott om pengar!!"........ så att jag kunde styra mitt liv precis som jag vill att det ska vara!

Vill inte alla det?? Borde inte alla vara värda 25 mille (okej då...10-20 mille går väl också bra..hehe) och kunna leva sina drömmars liv?? ;o)

/Annelie -*drömmer sig bort*

Lets Dance

Nu gör jag ett inlägg för att se om det blir som jag tror. Det är nyheterna nu och jag brukar somna vid den här tiden i soffan (man [läs: jag] är ju lite trött på fredagkvällarna). Men ikväll ska jag hålla mig vaken enbart för att se vem som vinner Lets Dance :)
Jag tror så här att Tina vinner...men jag VILL att Tony ska vinna. Varför?
Jo.. Tina dansar jäkla bra, hon har utvecklats jättemycket, och är faktiskt värdig en vinst. MEN (som den andra Tony säger) så vill jag att Tony ska vinna, för han har känsla i sin dans. Man (jag) känner hans känsla för musiken och dansen och mjukheten när den behövs och hårdheten när den behövs. Men Tina är mest bara klämkäck hela tiden. Typ, tjoho se vad glad jag är!!! Lite för mycket för min smak faktiskt. Visst..hon dansar bra, det tycker jag. Men det är känslan som styr. Som musik...när en låt berör mig, vare sig låten är glad eller sorgsen eller vad det nu än kan vara, när jag känner något extra...DÅ är det bra. Så därför tycker jag att Tony är bra/bäst! :)

Heja Tony!

MEN..(igen)..när jag såg Tinas sista dans (Showdansen), då kände jag nåt mer. Då kände jag att DEN DÄR dansen var preciiis en sån dans som jag själv skulle vilja uppträda med! Nu tänker alla: "men...veckansvarför dansar väl inte??"..haha..Jo...i smyg..hehe, nävars, men jag älskar att dansa, det är jätteroligt. Jag har alltid musik på och det spritter i kroppen då och då (ganska ofta) ;o) och när jag lyssnar på musik så spelas det upp en dans i mitt inre.
Ska jag vara helt ärlig så lever jag aldrig ut den där inre dansen för jag tror att jag skulle se så löjlig ut (taskig självkänsla i det ämnet) Men om jag fick chansen att dansa med en kunnig så tror jag att jag skulle kunna leverera en ganska skaplig dans utan att mina nära och kära skulle behöva skämmas ;o)

Jag har sen jag var liten en liten hemlig dröm om att vara just showdansare... ni vet, en sån som man ser på tv tex pausdansarna på Melodifestivalen och sånt där ni vet ;o)
Och Tinas sista dans....jaa, den hade jag fixat för den satte sig liksom i kroppen på mig.. inte bara musiken och glädjen utan stegen var såna som min kropp finner naturliga till den musiken.. om ni fattar vad jag menar ;o)

Nåja, i vilket fall som helst, så vill jag säga att jag vill att Tony ska vinna! Det har jag tyckt från start :)
Och nu ska vi snart få veta om det blir så :)

Håll tummarna!


UPPDATERING:
Äsch då! Det blir inte alltid som man vill. *muttrar lite*. Well well...life goes on.. i morgon är en annan dag, efter regn kommer sol, life is a bitch and then you die, osv osv bla bla bla bla........

MEN...ja ä inte bitter!!! som en viss Tony säger ;o)

2008-03-23

En annan blogg

Jag hänvisar till min andra blogg http://veckansvarfor.blogspot.com/ för det är där jag håller till mest nu :)

The bloggermom ;o)

Nu har min mamma också skapat en blogg och jag vill givetvis göra reklam för den. HÄR är den!!

Där kommer hon skriva om livet på landet, och jag hoppas att hon även kommer att berätta om hur hennes uppväxt på en bondgård var. Jag tycker att det är så intressant att höra om hur det var när hon var liten, ur hennes perspektiv då alltså :)

Kanske vi också får sanningen bakom "vi gick 3 mil till skolan varje dag i uppförsbacke och snöstorm - både dit och hem, året runt". Var det verkligen så?? *fnissar*

Välkommen till bloggvärlden, momarazzi ;)

Vintriga våren - foton

Men jag har inte bara bakat, jag har fotat i helgen också.
Jag har inte hunnit gå igenom alla bilder än,
men jag har börjat lite smått med de vintriga bilderna :)

Utsikt från mamma och pappas hus

Samma utsikt fast när det snöade och lite mera åt höger :)

En liten krokus har nästan dränkts av snö

Istappar hängandes från taket

Påskbak


På långfredagen åkte vi (Yatzy, Linus och jag) till mina föräldrar för att fira påsk. Mamma och jag bakade. Jag gjorde denna tårta:



Påsktårta i form av ett ägg, fyllning är chokladmousse och smörkräm.
Dekorerad med sockerpasta och gul smörkräm.


Mamma bakade minimuffinsar och dekorerade:

Gult flingströssel i närbild:

Behöver jag säga att det var gott att mumsa i sig detta ;) Det var ju tur att resten av familjen kom på påskafton också, och ytterligare släkt på påskdagen. För vi själva kunde ju inte äta upp allt detta ;o)

2008-03-21

Tävling

Vem kan motså en tävling hos Blixman? Inte jag i allafall :)

Här är den ifall du också har svårt att stå emot ;)

2008-03-16

Påskfeeling

Jag letade efter gula blommor bland mina foton. Det fanns många. De här är fotade från 2005 och fram till förra helgen :)
Men hörrni...är det inte lite tröttsamt att se mina collage? De blir ju likadan allihop tycker jag. Jag måste nog gå en kurs till hos min son och lära mig något nytt i Photoshop ;o)

2008-03-15

Sätter punkt!




Var mot andra så som du själv vill bli bemött.

Ja..så tycker jag själv att jag är..... men så kommer man ibland till en punkt där det inte funkar längre. Man ÄR mot andra så som man själv vill bli bemött, men de där "andra" fattar inte det och bemöter inte mig på samma sätt...då slutar jag "vara mot andra så som jag vill bli bemött" och blir istället "så som du bemöter mig får du tillbaka".

Så är det!

Punkt slut!!!

Seg lördag...

Jag är lite ordlös, har inte haft nåt att blogga om sen i söndags (tror jag det var). Jag orkar inte riktigt, det är så mycket annat som snurrar i huvudet och jag måste sortera igen. Bestämma mig för vad som är viktigast för stunden. Bloggen kommer liksom längst ner på listan då.

Idag är jag seg som tusan, igår när jag kom hem från jobbet hade jag feberkänsla och jordens huvudvärk. Blev inte mycket gjort då. Jag skulle egentligen ha åkt till en kompis på kvällen, men min kropp orkade inte det så jag fick ställa in. Sen låg jag i soffan och tittade på Lets Dance, sen gick jag och la mig. Idag vaknade jag med huvudvärk och den vill inte gå över.

Jag behöver fixa med lite grejjer här hemma, men jag får väl ta det i små doser helt enkelt.

Igår var jag med om om "kul" grej...jag gick till ett ställe som jag går till dagligen (i mitt arbete) och sprang på en fd dejt..hehe.. "Nämen heeeej, jobbar du HÄR????"... Kul att se honom, vi hade en himla rolig och spontan dejt för några år sedan. Sen såg jag ett namn på samma ställe som också är en fd flört (om det ÄR han vill säga, det vet jag inte än), eller vad jag ska säga... vi dejtade inte, men jobbade på samma företag för 8 år sen och han var väl lite PÅ kan man väl säga, men jag var inte intresserad för han var upptagen. Sånt gillas INTE av mig!! Så nu jobbar de två på samma företag och jag kan ju inte låta bli att undra om de nånsin kommer att nämna det till varandra. Typ "jag var intresserad av henne..vi dejtade"..."Jag också!!" *ASG* Vad säger DET om MIG egentligen????? Haha...

Och just ja, en annan kul grej som är på gång. Jag har 3st tårtbeställningar! Så himlar roligt, en av dom är en riktig utmaning, så spännande! :) Ni får se bilder sen i mitten av april...så nu ska jag börja planera vad som behövs och så ska jag beställa hem grejjer :) Kul kul! :)

Nu måste jag lägga mig ner en stund....ha en härlig lördag kära vänner!!

2008-03-09

Mumsfika hos mamma o pappa


Mamma har också blivit stamkund hos Kakburken.se och bjöd på så här fina cupcakes idag.

Jag hade bakat och tänkte ta med mig lite fika..men hon hann före..hihi. Visst är dom fina? Jättegoda var dom också :O)

Tulpanmålning


Ibland behöver man sätta lite färg på tillvaron!

Övningskörning

Jag kanske skulle skola om mig till trafiklärare..hihi.. för det är rätt skönt att sitta där brevid och åka med och säga saker som: Sväng höger här framme, växla ner, lite mera gas, akta katten, håll ut till höger, bra jobbat osv osv...
Linus är duktig, han har avancerat bra tycker jag. Lektion 1 i fredags började vi med att vara på en stor grusplan och han skulle få känna på bilen och jag ville se hur han klarade av det också. Efter en liten stund blev det lite enformigt och tråkigt att köra omkring där så jag sa till Linus att han kunde köra ut på vägen så åkte vi lite på småvägarna utanför stan. Det gick jättebra och Linus känns säker när han kör och jag kände mig lugn och säker också.

Lektion 2 (igår kväll) bestod av bla mörkerkörning, rondellkörning, vänstersväng på landsväg, parkering och stadskörning.

Här går det undan! :)

Idag ska vi åka en sväng till, det blir landsväg med mål. Jag säger "kör till mormor och morfar" och så får han köra dit helt enkelt :) Hoppas att dom är hemma bara, för jag tänkte ta med mig lite fika :)

2008-03-07

Ledig dag

Idag har jag tagit ledig från jobbet. Skönt!
Det är fint väder också. Perfekt!

Senaste veckan har det varit mycket annat så det vardagliga har det inte blivit mycket gjort med. Det ska jag ta tag i idag. Städa och sånt där ni vet. Skönt att ha det gjort innan helgen så jag kan ägna mig åt roligare saker lör-sön istället. :)

I lördags var jag ju handyman hos Kicki hela dagen och söndagen var jag så trött att jag inte fick nåt gjort. I måndags när jag kom hem från jobbet ringde Linus kompis och bad mig komma och hämta Linus för han hade cyklat omkull och slagit av en bit av en framtand. Så den kvällen spenderade vi på akuten. Allt gick bra tillslut, på tisdagmorgonen fick han komma till tandläkaren och de lagade den trasiga biten så nu är han som vanligt igen förutom skrapsår på hakan, fingrarna, armbågar och knän.
På tisdagen var det avtackning av förra chefen på kvällen och efter det åkte jag och handlade mat så det blev ganska sent och inget hemma blev gjort.
På onsdagen kom mamma hit efter jobbet och vi gick på en långpromenad.
På tordsgsmorgonen försov jag mig *pinsamt* och på kvällen efter jobbet hade vi paketparty :) Vann fina grejjer.

Så idag är jag L E D I G och kan hinna i fatt lite i livet. Har ju städning att ta hand om först och främst. Även lite Tradera-säljar-jobb att pyssla med. Och så tänkte jag ta med mig kameran ut på en promenad sen. Får se hur långt jag hinner. Jag ska försöka skynda mig på för idag fick vi de sista papprena vi behöver för att Linus ska kunna börja övningssköra så jag tror ju att han vill ut direkt efter skolan idag.
Haha.. han ringde precis (jag hade skickat ett mms till honom så han vet att vi kan köra idag) och han har precis varit hos tandläkaren och var på väg till skolan nu. Han sa att han nog var lite sjuk och inte kunde gå till skolan..haha.. sure!?! Han ville ju bara hem och köra bil.

Upps...nu fick jag plötsligt bråttom att hinna med så mycket som möjligt innan kl 14 när han kommer hem... Vi hörs! :)

2008-03-02

Hovetorp 2

Och här kommer den andra delen:

Hovetorp 1

I somras var jag vid Hovetrops gamla kraftstation utanför Linköping och fotade. Fotona har legat orörda tills idag :) Här är första delen:






Till Kicki ;o)


Igår var jag hos Kicki och hjälpte henne att tapetsera om köket. Blev bra. Nu har vi lärt oss att mönsteranpassa också. Det var andra gången i våra liv som vi har tapetserat själva. Förra och första gången var i mitt kök för 2 år sen :)
Muffinsarna här över finns inte längre, de har ätits upp *slurp*. Jag gjorde dom i mitten av januari, men har inte lagt in dom här på bloggen tidigare. Så jag gjorde denna bild för att Kicki frågade mig häromveckan om jag inte skulle ta och baka snart så hon fick se lite nya bilder. Men jag har inte planerat något bakande så då var det ju bra att jag hade några ovisade bilder istället :)
Så varsågod Kicki! Nästa gång ska jag baka nåt och ha med mig till er :)

Trött kisse


Här tycker han att det är mysigt att sova. Jag brukar inte ha buren framme för den är ju inte så snygg som möbel. Men för att han ska få ha något att krypa in i så får den vara framme nu men jag letar efter en snyggare möbel som passar in i vardagsrummet. Jag har hittat ett par men kan inte bestämma mig, de är antingen väldigt dyra eller så blir jag osäker på om Yatzy verkligen kommer att använda möbeln. Känns onödigt att köpa något bara för att jag tycker det är snyggt. Får se vad det kan bli tillslut..jag kikar vidare :) Så länge har han sin bur och sin favoritkartong ;o)