Förra veckan åt jag ju rester som jag hade i frysen. Jag lagar nästan alltid 4 portioner av allt, och Linus äter inte alltid samma som jag så det blir mycket matlådor i frysen.
Nedan är en tallrik med kasslergryta, men purjolök, champinjoner och grädde. Till det stekte jag frysta grönsaker och kryddade med lite wokkryddor. Mumsigt!
I helgen gjorde jag köttfärsfyllda paprikor. Hade i tacokrydda och majs i köttfärsen. Serverades med sallad och bearnaisesås.
Idag satte jag mig och gjorde en veckoplanering, åkte sedan och handlade och satte igång och lagade mat i förväg. Fryser in allt och bara plockar fram varefter. Smidigt...då slipper jagtänka på mat om kvällarna och kanske kan åka och träna i stället utan att det blir så sent.
Det blev en kycklingsoppa....
....och en lax och räkgryta....
...och fiskburgare som vi åt i kväll, och som får bli lunch i morgon också. Linus åt sin med bröd...jag med sallad. Dressingen är en höftad variant, tog bara lite creme fraiche, majonnäs, sweet chilisås, salt och svartpeppar och rörde ihop.
1 kommentar:
Mumsigt värre!
Skicka en kommentar