2007-07-31

Braiga dagar

Efter den där dåliga dagen förra veckan har jag haft flera stycken riktigt BRA dagar!

Det började redan dagen efter... jag konstaterade att jag inte behövde stryka några kläder *jippiii* bara DET liksom!? :)

Och så gjorde jag nya muffinsar, denna gång med choklad och banan i. Använde RIKTIGA formar den här gången...som jag visserligen glömde att köpa när jag var i affären, men hade tur att sonen skulle dit så han fick köpa dom. Fick godkänt på dom muffinsarna från flera håll.. för på kvällen kom det fikabesök, som även talade om hur man fixar digitalboxrar som bråkar. Enkelt, men drar ur kontakten och stoppar i den igen! Hm.. Visste ja ju egentligen! Faktiskt..tänkte bara inte på det ;)
Son med kompis diggade muffinsarna också!

Dagen efter kom lilla mamsingen på besök, hon skulle fixas fin i håret så jag smetade i lite slingor här och där. Blev fint! Hon gillade också muffinsarna. Så pass mycket att vi glömde/inte hann äta fikat som hon hade köpt med sig. Nu börjar det låta som att det viktigaste på hela veckan var att jag gjorde goda muffinsar ;) Men det är ju kul att man lyckas ibland också...ju :)

När hon blivit fin färdigt, så åkte vi till IKEA. Jag skulle väl egentligen inte ha nåt, men kom hem med 2 kassar och lite till. Tänk om jag bara hade haft mera pengar, då hade jag kunnat handla hur mycket som helst. Men denna gång fick det bli lite nytt till köket:3 klot som prydnad:
Några dukar:nya täcken och kuddar till son + mig:

Katten köpte jag inte på Ikea, men han ville så gärna vara med på bild ;)


en ställning med trådkorgar till garderoben:
På kvällen monterade jag den där ställningen och jädrar vad jag fick slå med hammarn! Alltså...järnpluttar som ska ner i för små järnhål är HÅRT att slå i. Men med lite jädraranamma så fixade jag det. Grannarna därmeot undrade nog vad jag hade ihjäl med mina slag. Det riktigt DÅNADE. Ska köpa flera såna där *noterar* och montera ihop...behöver lite bättre förvaring i mina garderober.

Sen var det någon dag som det bara regnade hela dagen, då låg jag i soffan och kollade på film efter film efter film..och åt muffins. Har fixat och grejjat mycket med mina foton också. Har så många bilder som jag inte hunnit göra något med, så mig har det inte gjort så mycket att det varit tråkväder. Känns som jag har fått massor gjort ju :)

På fredagen hade son o jag lite rensa och röja-dag (inte hela dagen, men ett tag) och planerade att åka till tippen och slänga allt, men när jag kollade öppettiderna så hade de stängt för 10 minuter sen. Dumt!

Lördagen var son och jag ute på vischan och hjälpte storebror. Det var Triathlontävlingar och brorsan är med i styrelsen där och ville ha folk som kunde hjälpa till. Det fixar vi, sa vi. Så då blev det en heldag där ute. Vi var funktionärer. Delade ut startnummer till de tävlande och prickade av på listor, och åt lite korv med bröd (bröd med korv??) och sen hjälpte vi till i målgången också. Jag fick i uppdrag att skriva upp numren i den ordningen de kom in i mål. Det var ju inte så svårt...så länge de inte kom i klunga, och jag blev nervös att jag skulle råka skriva fel, men det fixade sig, de var snälla och stannade upp så jag hann med :) Jag hade två springchasar som kom och hämtade lapparna och lämnade till männen som tog tiderna så att det kunde länkas samman vem som hade vilken tid. Det gick i ett.


Efter tävlingarna plockade vi ihop allt. Jag och bror bar bord efter bord efter bord över hela fotbollsplanen in till klubbhuset. Det var tungt. *svett*

Sen åkte son, jag, och brors familj utan honom (han var kvar ett tag till) hem till dom och åt supergod mat. Lekte lite med busungarna (som klättrade i träd)och fotade lite grann också.
Klätter klätter...

Storkusinen hjälper lillkusinen att klättra på stegen:
-Ja blev lite tjött, sa lillfia och vilade en stund på stenen ;)


Vi kunde inte stanna så länge för son hade tider att passa så vi åkte hem.

Jag dukade upp lite chips och ett glas vin... och började titta på en film, men vaknade kl 01.30 i soffan så jag vet inte om den var bra eller ej. Man blir visst trött av att jobba på semestern *S*

Igår blev det lite städa och sen skulle vi åka till tippen med det vi hade samlat ihop i hallen förra veckan. När vi ändå höll på så tog vi en sväng ner till källaren och hittade ännu mera skräp. Fyllde hela Fårrrrden med skräp. Fattar inte var allt skräp kommer ifrån, varför har jag sparat på det? Men gud så skönt det känns när man rensat ut ordentligt. Äntligen kommer man in vårat förråd och saker och ting har varsina platser. Skulle nog kunna göra en rensning till där. Men det får bli senare.

Jag håller på att förbereda för målarna som kommer efter semestern och ska tapetsera om 3 rum. Jag vill att det ska vara smidigt att bara flytta ihop möblerna då så att de kommer åt så jag rensar och städar ganska mycket. Frågan är bara om de tar ett rum i taget eller om de tar alla på en gång? Hm.. då får nog vi flytta hemifrån några dagar skulle jag tro. Kissekatten ska få flytta i allafall, för jag vill inte att han ska behöva vara instängd i sovrummet under tiden som målarna är här. Men det får bli då.. nu är nu, och nu ska jag ta och göra nåt. Vet inte riktigt vad än bara. Måste ut!!

Ha en bra dag!


2 kommentarer:

Petra sa...

Närbilden på blomman är bara sååååååå snygg! Färgerna är jättefina och härlig disig känsla i ytterkanterna!

Annelie sa...

Kul att du tycker så :)
Egentligen är det ett misslyckat foto, för det blåste och du vet ju hur det är att fota macro då. Men det suddiga blev ju rätt tuff effekt ändå :)