2007-07-06

Varför är det så hysteriskt roligt med felsägningar? ;)Jag är barnsligt förtjust i såna här slags felsägningar:

Den bästa blunders på Tv4 jag vet! (klickbar länk)

Jag kan se just den där snutten hur många gånger som helst! Lika rolig varje gång!! *asg*

Sen finns det de felsägningar som har hänt i min närhet också... och jag tänkte dela med mig av mina top 3 favoriter!

Den första har jag bara fått höra berättad för mig. Men det spelar ingen roll, den är tamigtusan i topklass!!

A heter hon, och gick i samma klass om H och mig. Och det är H som har berättat detta för mig:

A hade inte jobbat så länge på sitt nya jobb i en skoaffär. Denna skoaffär hade som en policy att de anställda alltid skulle säga något slags positivt till kunden som just handlat hos dom. A var ju noga med att göra rätt så hon avslutade alltid kundernas köp med vänliga och positiva ord. Denna gång var det en man och kvinna som handlat. Kvinnan hade köpt skor och mannen hade köpt en slags skoputssvamp. A tar betalt och kunden tackar för sig och A avslutar köpet med ett glatt:
-Lycka till nu med dina nya skor........och du med din fotsvamp!!

*ASG*
Klockren!! I just love it!!!


Sen har vi min arbetskamrat E. Hon är duktig på att säga fel hon *ler*, och det är lika roligt varje gång! Vi jobbar tillsammans i en reception med tillhörande telefonväxel och det kan ju bli liiiiiiiite [läs: ganska mycket] svårt att hålla sig för skratt i ett samtal när man råkar säga fel och man ser att den andre reagerar och börjar skratta *S*
Men den roligaste (hittills) felsägningen som E sa, var när vi en eftermiddag hade det ganska lugnt och vi satt och småpratade. Hon sa att hon efter jobbet skulle gå och handla och fick absolut inte glömma att köpa en sak. Samtidigt som hon skulle säga det så fick hon lite hjärnsläpp och kom inte på vad det hette, det hon skulle köpa.
-Jag måste köpa....eh...såna där... hm...vad heter det nu igen... *suck* ååååh...du vet... till kaffet!!.. *tänk tänk*.. JO!! Melittafi**a!!!.......för det är helt slut...

Jag hörde hennes fel...men på nåt vis så försökte jag att ignorera det. Och hon också.. så hon pratade vidare och det var nästan som förbisett....Men bara nästan...för plötsligt kunde jag inte hålla mig längre utan brast ut i asgarv med tillhörande snyftningar och tårar och hon förstod väl inte riktigt vad jag skrattade åt och jag försökte få ur mig det mellan skratten och snyftningarna...
-Vet...haha..du...snörvel...vad du sa...asgarv...nyss??
-JAA..skrattar hon när det går upp för henne vad det var hon faktiskt sa -Jag sa melittafi**a va?? och vi bara skrattade så vi tjöt och kunde inte sluta!

Aaah..det är härligt! Man ska ha roligt på jobbet!!! :)


Sen har vi självaste H själv då rå :) Hon är nog tamigfan en mästare på felsägningar!! Frågar man henne VARFÖR?? på en fråga hon inte vill [läs: kan] svara på så säger hon -Bara för att DÄRFÖR!!!!....Ha ha...vad är DET för svar egentligen??? (kanske lite för internt...jag, H och hennes pojkvän skrattar åt det ofta iaf).

Men jag ska berätta en typisk felsäging av H:
Hon är florist och när hon har plockat ihop en bukett åt en kund och ska vira ett snöre runt buketten så brukade hon säga till kunden:
-Jag ska bara vira runt ett fusksnöre...
Men just detta ord, fusksnöre, är ett ganska svårt ord för H att säga där i stressen med kunder och allt så under en period så råkade hon så ofta säga -Jag ska bara vira runt ett snusksnöre...
HA HA.......och så kan man ju inte hålla på att säga till kunderna, och hon kunde bara inte fatta varför hon jämt och ständigt sa fel, FAST hon tänkte på att säga rätt. Så hon kom på att hon kunde göra om ordet fusksnöre till bara snöre (typ... vem bryr sig om ifall det heter fusk eller inte). Så stolt och smart (som hon själv tyckte att hon var när hon kom på att korta ner ordet *S*) så skulle hon prova sitt nya ord, snöre Enkelt, kort och koncist!! Inga problem!! Yeah right!?!!? *S*
Nästa kund kom och hon plockade ihop en bukett och så kom hon till den punkt hon skulle säga den här frasen..MED det nya och förkortade ordet. Ur munnen kommer:
-Ett ögonblick..jag ska bara vira om ett snusk

HA HA HA... Sååå typiskt H!!!! Me love!!

4 kommentarer:

Jeez sa...

Egna felsägningar då? Har du inga såna att bjuda på? ;-)

Annelie sa...

Jeez: Jo, det finns det säkert, och jag har funderat ett tag nu, och det verkar vara lite dåligt med felsägningar från mig (som jag minns iaf). Den enda jag kommer på så här på rak arm är när jag för flera år sedan jobbade i enbart en telefonväxel och man skulle svara "Välkommen till (stort mobiltelefonföretag), du söker NN" och jag var väl trött efter att ha rabblat samma fraser dag ut och dag in att jag missade hälften av meningen och svarade glatt "Välkommen till Håkan"...*S*..

Petra sa...

*fnissar* Felsägningar är roliga! Felhörningar också. Min kompis hade linser och torra ögon så hon brukade köpa någon slags droppar som hon droppade i ögat under dagen. En gång följde jag med henne till optikern när hon skulle köpa "befuktningsvätska". Det var bara det att han förmodligen hörde henne be om "beFruktningsvätska". Han stelnade iaf till och tittade väldigt konstigt på henne innan han fann sig. Och jag höll på att spricka av tillbakahållet skratt! ;-)

Annelie sa...

*fnissar* Felhörningar är lika roliga dom också :)