2009-03-12

Besök hos veterinären


Bilden har inget med dagens inlägg att göra, men lägg på minnet var ni såg den först för snart kommer den synas på annat håll också :o)
Den här bilden är från 2006, har alltså hängt med ett tag och jag har den i bloggen längre bak i tiden, alltså från mamarazzibloggen som nu är överförd till denna. Och där blev den "hittad" av en person som letade efter foton till Hjärt-och Lungfondens brevmärken. Jag vet inte riktigt när brevmärkena kommer men denna bild kommer i allafall vara med där :)
Åter till dagens inlägg - Besök hos veterinären - för det är vad Maxi och Yatzy har varit idag. Jag tog ledigt från jobbet för att ha en Vård Av Katter-dag, VAK ;o))
Maxi som skulle kastreras, id-märkas och vaccineras fick jag åka och lämna kl 8 i morse. Sen åkte jag hem och grejjade en stund innan jag åkte för att köpa en till transportbur. Köpte en väskvariant och åkte hem lagom för att hämta Yatzy och Linus och åka iväg igen för att Yatzy skulle vaccineras och Maxi hämtas hem. Då upptäcker vi att väskan är trasig, går inte att använda så det var bara att ta Yatzy i sele och ha honom iknät i bilen, Linus fick köra. Där blev jag lite orolig att det skulle kunna bli kalabalik när vi skulle gå in på djurkliniken. Yatzy kan ju få panik och så himla lätt är det inte att hålla en skräckslagen katt i famnen. Men det var inga problem visade det sig. Yatzy var inte alls speciellt rädd utan snarare nyfiken och gick omkring lite på golvet under tiden vi väntade på våran tur. Yatzy fick sitt vaccin och vi fick en lite groggy Maxi med oss hem och jag blev 1200kr fattigare.
Smart drag av mig att boka in tandläkaren till mig själv ena dagen (var där i går och blev 600kr fattigare men putsade och vita tänder rikare) och veterinärbesök andra dagen. Nu är jag fattig....igen. Synd för jag är så himla shoppingsugen. Det är sååå mycket som jag både behöver och jag bara vill ha. Jag vill vinna 25 miljoner kronor! NU!
I morgon är det fredag och sen helg! Skönt!!!

5 kommentarer:

Marianne sa...

Aha, nu förstår jag varför du inte svarade på mail idag.
Oj,oj, hur mår han stackarn. Jag menar Maxi förståss.

Annelie sa...

Maxi mår bara bra, och jag trodde nog att han skulle vara ganska trött på em/kvällen, men han har varit vaken hela tiden och gått omkring och så, dock i ett mycket lugnare tempo än vanligt ;). Yatzy däremot verkar vara helt slut efter dagens äventyr i både bil och promenaden i snön för han bara sover och sover ;)

Anonym sa...

Grattis!
Vad kul, både till tullisarna och 5te platsen!

Du är en stor begåvning, ingen tvekan om den saken.

Kram Sara

Petra sa...

Nämen vad roligt att en av dina bilder blivit uppmärksammad igen!!! :-) Grattis!

SqZ sa...

Skönt att kunna lämna båda katterna hos veterinären samma dag. Sånt spar tid. Jag brukar kalla det VAM (vård av misse) ;-)