2011-07-19

Kyrkspaning och hantverkareTill Kicki: 
Som arbetssökande har man inte råd med att åka till Damnark för att leta kyrkor, hehe, man får hålla tillgodo med dom som finns härikring :)  


Skeda Kyrka, framifrån med blå himmel, men när vi gick runt så hann det mulna på :(


Slakas rosa KyrkaVar ute på en övningskörningstur med Jessica när jag kom på att jag kunde samla kyrkor på vägen *s* Man glömmer ju liksom bort kyrkorna sm finns här hemmavid så nu ska jag samla ihop så många jag kan :)

Vid Skedas kyrka tog vi en liten promenad rund på kyrkogården, då ringde en hantverkare och undrade om jag var hemma...och det var jag ju liksom inte så vi bestämde en tid när han skulle komma så det var bara att åka hemmåt.
Apropå hantverkare så kör jag öppet hus med dom idag, verkar det som *S* Igår ringde jag och felanmälde lite grejjer och påminde om några gamla saker jag felanmält tidigare men som inte blivit åtgärdat och för varje sak så behövs en egen hantverkare. Vart tog den hederliga gamla fastighetsskötaren vägen, han som man ringde till och som fixade allt??
Idag kom det först en kl 8.10 och fixade nya dörrknoppar till köksskåpen (de är av billig plast och går sönder hela tiden...tror vi är inne på vår 8:e eller nåt nu på dom här 3 åren vi bott här). Samma kille kom tillbaka kl 10 och satte upp en ny duschstång också. Jag frågade om inte han skulle fixa en golvlist också, men nej det skulle han inte, det gör snickarn. Jahaja, okej. När han nu var i badrummet uppmärksammade han bubblorna i taket. Ja jag har sett dom, dom har varit där sen vi flyttade in och eftersom badrummet var nygjort och jag antar att någon besikigat det då (förra hyresgästen) och jag har trott att det varit en slarvig övermålning bara. Jag menar, bor man så här så får man tydligen räkna med en del skavanker.
Nåja..jag ringde och felanmälde det också, för han trodde (men var inte säker) att det kan vara fuktskada, dvs en skada i grannarna ovans avlopp. Så det ska komma nån och kolla på det.
Sen på em kom då nästa hantverkare, rörkrökaren, som skulle fixa avloppet under diskbänken. Ibland på kvällarna så sätter det igång och bubblar som fasen i rören och så luktar det inte hallon. Hoppas han fick ordning på det... han körde med en lång vajer (stavning?) som han sköt iväg ca 15 i rören. Blir det inte bra av detta krävs det slangbil, så det hoppas jag att vi slipper. Alternativet som han sa var att jag går upp till grannen och ber dom ge fan i att köra diskmaskinen..haha.. Det törs jag inte, jag har redan varit uppe i vredesmod och sagt åt dom att sluta städa om kvällar/nätterna! Det var pinsamt nog, jag gör inte det igen..haha..
Tillbaka till ämnet... nu är det alltså 2 hantverkare kvar som ska komma. Får se när dom dyker upp.

Nä, nu ska jag ge mig iväg till en annan stad, har jag tur, eller om Kicki har tur, så hittar jag lite kyrkor på vägen.

Tjingeling!!

4 kommentarer:

Kicki Dahlman sa...

Hahaha Nytta med nöje!
Erbjudandet att köra med Jossan står kvar, så du vet ;)

Jag håller med om det där m fastighetsskötaren.
Det är nästan så man drar sig för att felanmäla, det blir så krångligt med allt folk och eget farande fram o tebax till jobbet för att släppa in och ut.
Jag felanmälde en spisplatta och ugnen för ca två månader sen. Har det varit nån här?? Nooo!

Men du.. Hoppas att du hittar nån mer körka te mej. Skulle va woligt!

//Kicki

Annelie sa...

Nu har jag samlat kyrkor till förbannelse. Mellan Motala o Linköping you know, där allt började en gång för 20 år sen...Har fotat ALLA tror jag ;O) Vi tog en annan väg hem, så jag hittade lite fler..hehe..
Jag tror tom att Linus från o med nu kommer se körkor överallt..haha!!

Morr åt det här felanmälningssystemet! Det VAR faktiskt bättre förr.

Btw så har jag kommit på en ny Raodtrip-tur vi kan ta. Snackar mer om det i morn. Nu måste jag duscha för jag är icke fräsch efter ha kånkat svintunga möbler!

Anna Drott sa...

Var ni möjligen förbi Kaga kyrka? På min lilla träningstur mötte jag en övningskörningsbil. :)

Annelie sa...

Det var nog tyvärr inte vi då, för på övningskörningsturen var vi vid Slaka-Skeda-hållet, men senare åkte jag till Motala med min son (dock ej övningskörning) och då fotade jag Kaga på håll faktiskt.
Kaga är min favvokyrka..den är så liten och söt. Är det där ni ska gifta er?