2008-07-19

Möte på vägen
På vägen från auktionen mot nästa utflyktsmål träffade vi på en hök fågel. Det är ju inte ofta man ser direkt (såna här slags fåglar alltså..andra fåglar ser man ju jämt*s*) så det tyckte jag var kul att fota. Fast jag fick zooma fullt och innifrån bilen, så fotot blev därefter också. Den flög iväg och satte sig på en stor sten brevid vägen så när vi kom upp jämnsides så vevade jag ner rutan och fotade, men det blev inte så bra, för då tittade höken fågeln åt annat håll. Detta blev den bästa bilden.Edit:
Nu har jag fått höra att det här antagligen är en ormvråk. Vad vet jag om fåglar..hehe..i mina ögon var det här en Örn först..hehe.

8 kommentarer:

Petra sa...

Nämen så häftigt att möta en hök bara så där! Jag vill också fota hök! *avis* ;-)

Vera sa...

Vad häftigt.... bara traska runt på vägen!! Vilken grej och vad kul att han stannade under tiden du plåtade!

:-)
/Vera

SqZ sa...

Jag tror det är en ormvråk.

Annelie sa...

sqz:
Det kan du nog ha rätt i. Jag vet inget om fåglar, men googlade lite och jämförde bilder. Men det är allafall ingen örn som jag först sa när jag såg den..haha

Marianne sa...

Jag har tittat i fågelboken och jag håller med om att det är en ormvråk. De är väldigt vanliga här. Jag hade hök i huvudet eftersom vi har en sparvhök här som hela tiden jagar våra småfåglar.
Men en fiskgjuse vore väl nåt att fota. Det finns ju faktiskt en liten kolloni av dom nånstans i vår sjö. Och vi har ju sett dom spana efter fisk alldelaes utanför oss. Så kom hit och sätt dig i en vassrugge några timmar och spana, he,he :o)

Annelie sa...

Mama: Ha ha...kan du se mig sittandes i en vass i flera timmar. Tänk på att det finns ormar och vildsvin där ute i naturen..haha

SqZ sa...

Det var inte meningen att förstöra ditt inlägg :-)

Annelie sa...

sqz:
Nej då det gjorde du inte, jag tyckte det blev lite kul så här också. Jag kan gärna bjuda på att jag är urdålig på fåglar ;o)