2008-07-14

Parkeringsproblem.

För några år sedan blev jag av med min parkeringplats. Då hade jag en plats närmast min gård vilket är bra..det vill man ju ha. Men det skulle byggas en bussgata precis där så 5st parkeringsplatser rök och jag fick då en tillfällig plats en bit bort. Inte så långt bort, men inte så nära som jag vill ha. Men det var ju bara tillfälligt, jag blev lovad att jag stod först i kö till att få tillbaka en plats på den sista infarten som är närmast mig. Tiden gick, inget hände. Jag ringde och hörde mig för om det fanns några lediga platser eller ej, det fanns det inte då, men jag stod i kö så de skulle höra av sig så fort det blev något ledigt. Tiden gick...och gick..och jag ringde igen men då fick jag veta att jag inte alls stod i någon kö så jag talade om hur det låg till och att jag hade blivit lovad att vara först i kön osv. Den tjejen jag pratade med kunde inte göra annat än att sätta mig på kö igen. Vid varje tillfälle jag pratade med dom så sa jag att jag ville ha en plats med så högt nummer som möjligt, så jag får stå på allra sista infarten eftersom jag bor allra längt upp på gatan.
-Jaa, har dom lovat då och jag har ju tagit för givet att de förstått vad jag menat..hur svårt kan det va att misstolka liksom? Men det gjorde dom kan jag lova.
När jag i vintras upptäckte att en granne till mig bytte parkeringsplats och jag fortfarande inte blivit erbjuden den första lediga platsen så blev jag riktigt irriterad. Han hade nämligen inte ens tillhört oss 5 som blivit av med våra platser från början, så då ringe jag upp igen och sa det.
Då fick jag plötsligt veta att jag stod på kö i området som kallas för nr 3.
-Vaddå 3?
-Ja..parkeringsplatserna är uppdelade i områden 1-5.
-Jamen då ska jag stå på kö i nr 5, för jag ville ju ha en plats längst upp på gatan, jag bor ju längst upp på gatan!
-Men du står bara i kö på nr 3 och där finns en ledig plats om du vill ha?
-Ursäkta men jag jobbar inte på *bostadsbolaget* så jag kan väl inte veta att ni delat upp hela gatan i 5 områden, varför har ingen förstått att det då är 5:an jag ska köa på när jag bett om att få stå l ä n g s t u p p p å g a t a n, jag har förklarat det här flera gånger nu och börjar bli ganska trött på det här. Och varför ska jag ha en ny plats i samma infart för...vad hjälper det att flytta bilen 2 platser från den jag har???

Gud så irriterad jag har varit på dom!

Men tillslut så hjälpte hon mig och ställde mig i kön på rätt infart, nr 5! Och i samma telefonsamtal så hade hon plötsligt 3st platser som var på gång att bli lediga och att jag kunde åka och kolla vilka det var och återkomma på måndagen efter och tala om vilken jag ville ha.
Jag kollade och ringde igen och sa att jag ville ha den som skulle bli ledig först, dvs den 1 juli.
Så..den 1 juli flyttade jag min bil och nu kan jag se den från balkongen vilket är bra och jag slipper bära så himla långt när jag varit och handlat osv. Jättebra! :)

I fredags kom ett brev från vårat bostadsbolag. De informerade att det ska byggas en jäkla massa radhus här med början redan augusti 2008 och alla parkeringsplatser försvinner!

Ridå!!


???


Var ska jag nu få en ny tillfällig parkering? Jag lovar..med min tur så blir jag väl ställd först i kö men får ha min plats långt bort åt h*****e de närmsta åren! *ironi*

Nu ska jag ta och packa mig iväg och flytta hem till mamma och pappa, jag får krupp i lägenheten och måste ut på landet.
Kanske flyttar hem i morgon igen..får se... eller så stannar jag ;o)

Linus och Yatzy ska allafall vara kvar hemma, men jag kanske hämtar dom i morgon.. tar en dag i taget.
Från och med idag har jag även semester! :)

Tjing!

2 kommentarer:

gigjoe sa...

Hahaha!! Dags att sälja bilen och köpa moppe kanske?

Annelie sa...

*asg* Jaaa...varför inte!?