2008-11-16

Lördag

Idag har det gått i ett. Jag sov ganska länge (behövde nog det) och när jag gått upp och gjort mig i ordning så kom mina föräldrar vid 11.
Jag hade även tvättstugan då så det var bara att gå dit och fundilera ut hur de där maskinerna fungerar.
Jag har ju egen maskin, men den är inte inkopplad än, så jag är lite bortskämd med att slippa gå till en tvättstuga, så det här med torktumlare och sånt var ju ett stort fundera-ut-hur-det-fungerar också. Men mamma var med så vi slog våra kloka ihop och testade lite olika varianter.
Jag testade även mageln. Jag tillhör ju den sorten som hatar att stryka, så att mangla lakan tyckte jag var lite lyxigt. ;o)

Nu vet jag till nästa gång....om jag nu behöver. Kanske min maskin fixas innan det är dags att tvätta igen. Men det är nog lika bra att jag bokar in en ny tid, för det är ganska fullbokat här har jag förstått.
Mellan tvätt och efter att tvättandet var klart så har pappa och en bekant som är elektriker fixat taklamporna.
Det är som så att lägenheten renoverades i mars, badrummet i juni, och han som bodde här innan har knappt varit i lägenheten så det finns inga plugghål någonstans, och inte heller några krokar i taket till lamporna. Inte heller var elen dragen till alla uttag som finns, så det var bra att pappa hade sin elektriker med sig. De är inte klara..de ska fortsätta på tisdag igen.

Undertiden de fixade med sitt så röjde mamma o jag i trädgården. Det har nog inte varit någon som gjort något på flera år, mer än att klippa gräset. Vi klippte ner i stor sätt allt förutom en kaprifol och en julros som känns som något man sparar. Resten kvittar...vi kapade allt utmed marken. Jag har ju inte en aning om vad som växer här...det som tar sig, det tar sig. Blir lite spännande att se vad som kommer fram i vår :)

Kissarna fick vara instängda i ett rum under tiden vi höll på..kändes tryggast så eftersom vi gick ut och in genom dörrarna hela tiden och för att det borrades en hel del och låg verktyg överallt. Jag kikade in genom fönstret för att se så att de hade det bra...de låg och sov mest hela tiden. Dock tror jag inte att de sov speciellt djupt pga alla ljud (mest pga borrmaskinen)...för ikväll när jag de andra åkt och kissarna fick komma fram igen så trodde jag att de skulle leva rövare efter att ha sovit hela dagen. Men det blev tvärtom. Inte förren då kunde dom koppla av antar jag, för båda kissarna har sovit som stockar nästan hela kvällen. Ett par små rejs har de gjort...men sen avbrutit för att gå åt varsitt håll för att fortsätta sova.
Yatzy ligger helst i min säng o sover när han vill vara ifred....men Maxi ligger helst i vardagsrummet. Först ligger han på fotöljen och sover, sen vaknar han till och är så där nyvakengosig som man kan va och kommer och kelar och vill ligga i knät.
Vid ett par tillfällen när han har sovit i min säng hos Yatzy så har han krupit intill Yatzy och borrat in hvudet i Yatzys mage för att försöka tutta lite, han är ju van vid att ha sin mamma och har nog inte riktigt förstått att mamma inte är här. Hehe...första gången han gjorde så, så flög Yatzy baklänges och såg helt förskräckt ut. "Vad var det där?????" såg han ut att tänka..hehe..andra gången låg han kvar och tittade förskräkt på Maxi som gosade runt i hans mage och såg ut att tänka "vad håller han på med egentligen???????????????" tills han inte stod ut längre och gick därifrån.
Lilla Maxi ser mest oskyldig ut och undrar nog mest varför han inte få ligga och tutta en liten stund???

Det är så himla charmigt att se dom ihop, jag tror att om bara Yatzy slappnar av lite så kommer dom ha så mysigt ihop. Jag ser på Yatzy att han vill....men han avvaktar än. Men ha släpper efter dag för dag. Idag så låg dom tillsammans igen..det har dom inte gjort (vad jag vet) sen jag tog fotot förra helgen.

Jag har inte riktigt listat ut var dom sover på nätterna. Jag tror att Maxi väljer att sova i en av fotöljerna, och Yatzy som är kartongtokig ligger nog på en kartong som står i mitt sovrum. Det ser man för det är hårigt där.

Skulle vara mysigt om de sov ihop hos mej om nätterna. Jag är lite bortskämd med att Yatzy ALLTID sover hos mig, mellan mina ben, men sen Maxi kom så har jag mest sovit själv, utan någon katt och det känns lite tomt faktiskt.

Får se om det är någon av dom som vill sova hos mig nu, när det är dags att säga natti :)

2 kommentarer:

Fröken Fräken ifrån Fryken.. sa...

Hej igen,

och tack för lån av bilden, du hittar inlägget här: http://froken-frakens.blogspot.com/2008/11/det-brjar-nrma-sig.html

//Frida

Eva sa...

Gud så mysigt det låter med katterna. :o)
Jag är säker på att dom kommer ha mycket glädje av varann och ligga och sova tätt intill varandra sedan.
/Eva