2008-11-11

Modig

Jag visste inte om jag skulle döpa inlägget till Mod, eller rädsla eller fobi...

I allafall:
Idag har jag varit modig. Jag har nämligen gjort något jag är väldigt rädd för.
Att vara modig betyder inte bara att göra farliga och svåra saker, som att bestiga berg eller segla ensam jorden runt, utan riktigt modigt är att göra något man är väldigt rädd för.

Jag har dödat en spindel! Fast jag är inte säker på att den är död...men det var så här att jag fick syn på en bautastor spindel på väggen i Linus rum. Nu pratar vi STOOOOOR spindel...

Först fick jag panik och sprang omkring i lägenheten och visste inte vad jag skulle göra. Sen ringde jag Linus och frågade var han var (ifall han var i närheten så han kunde komma hem och hjälpa mig, men han var för långt bort och när jag berättade att det var pga en spindel så sa han att han vägrar, han tycker lika mycket illa om dom som jag)

Jag fick panik igen och började tänka hur jag skulle göra. För NÅT var jag ju tvungen att göra. Det går ju bara inte att strunta i att ta bort spindeln. Alltså den var STOOOOOR!! Typ 5x5cm..det är STORT!! För mig med spindelfobi så är ju en liten spindel stor, och därför var den här i dinosouriestorlek. Fy fan..jag kan knappt skriva om det så äckligt tycker jag det är.

Men i allafall, för många år sedan när jag bodde hemma hos mina förädrar så såg jag en stor spindel inne på toaletten, då var det knappt att jag kunde ta mig ut från toan. Givetvis var det inne på gästtoan, ni vet en sån där liten toalett som man går in och backar ur..typ. Där satt spindeln på väggen ovanför dörren och bara tanken på att jag var tvungen att låsa upp dörren och öppna dörren och gå ut genom dörren UNDER spindeln fick mig att panika då. Men jag tog sats och for ut genom dörren.
Stängde dörren efter mig och hoppades att spindeln inte skulle rymma.. straxt därefter kom min mamma hem och jag berättade för henne om den STOOORA äckliga livsfarliga spindeln, och att hon var tvungen att ta bort den.
När hon gick in och tittade efter den var den givetvis borta!!!!
Hon skulle då även gå till affären och jag fick väl lite panik där igen, först över att spindeln var spårlöst borta, och sen att hon skulle lämna mig ensam en stund i samma lägenhet som spindeln. Jag satte mig på en stol i köket med fötterna uppdragna under mig och hade koll på ingången till köket under hela tiden hon var och handlade. Kände mig skitlarvig.
Mamma fnissade väl mest åt mig och tyckte nog att jag var bra löjlig och kanske lite väl överdriven när jag sa att jag flyttar härifrån, jag kan inte sova här i natt om vi inte hittar spindeln. Jag planerade för att ringa nån kompis som jag kunde få sova hos.
När hon sen kom hem och tog av sig skorna så fick hon syn på en stor jävla spindel vid skohyllan!
DÅ förstod hon varför jag var så uppjagad, för den var STOOOR!!
Hon tog dammsugaren och sög upp den och slängde dammsugarpåsen ute i soporna direkt.
Mamma var min hjälte och jag slapp att flytta den kvällen..hehe.

Ikväll visste jag att jag måste göra precis likadant. Dammsuga och sen slänga påsen direkt, för tänk om inte spindeln dör av att bli dammsugad??
Det var ju bara det att jag alltid sen den gången med spindeln på toan har tänkt att jag aldrig skulle kunna göra så. Bara tanken på att hålla i dammsugaren och veta att spindeln sugs in i röret och far förbi där jag håller mina händer. Det är bara några mm mellan spindeln och mig då. Att jag sen då måste stänga av dammsugaren och öppna för att komma åt påsen. Tänk om spindeln är kvar i röret, eller ännu värre, ramlar ut ur hålet där i påsen?? Eller att jag tar i påsen och tittar på ena siden hela tiden för att se att den INTE kryper ut där, och den nyss har krupit ut på andra sidan där jag inte ser, och den nuddar mig. Ah fyyyy faaan! Det är så äckligt!!

Men vet ni?
Jag gjorde det!!!
Så nu är jag lite stolt över mig själv ändå... MEN..det innebär också att det finns risk för att det kommer fler spindlar! *ryyyyser*

Jag försökte hitta en bild på nätet (som man får låna) på en liknande spindel, men jag klarade inte ens av att titta på bilderna. Jag har sån fobi!

När jag var liten minns jag att vi hade en stor bok som handlade om vilda djur. Den tittade jag ofta i, men när jag kom till sidan där spindlarna var så kunde jag inte ens ta i bladet, utan tog allra längst ut i hörnet med tumme och pekfinger och vände blad.

Usch...nu kommer jag gå och titta på alla väggar och golv hela tiden efter spindlar...jag hatar det! Vi måste flytta!!!! *S* Nä..skojja bara. Men ärligt...jag skulle lätt flytta om det skulle visa sig att det kommer in fler såna där monster!

Nu ska jag ta en dusch...jag lovar, jag kommer rysta på handduken innan jag torkar mig. Jag kommer rysta kläderna innan jag tar på mig dom. Jag kommer ta i saker och ting långt ut i kanterna och rysta eller vända på det så det för att se att det inte sitter en jävel där.

Inte ens katterna kan hjälpa mig...Yatzy skulle bli lika rädd som jag för spindeln, och Maxi skulle väl bara leka med den och vem vet då var spindeln hamnar tillslut..hehe.

Har du någon fobi?

6 kommentarer:

SqZ sa...

Vore det inte billigare att få hjälp med spindelfobin än att flytta? :-)

Marianne sa...

Ha,ha - jag håller med sqz. Det vore både billigare och mer skonsamt mot oss ´gamla´föräldrar.

Men nu måste jag berätta hur det är att bo i vårt finfina område Ekängen. Det är bara gräddan som har råd att bo där. MEN det finns massor av spindlar där. Det beror på att hela området är byggt på gammal sjömark.
När vi åkte förbi där för några år sen och tittade på alla tjusiga villor så såg vi att alla husen var svartprickiga. Och vad var det för prickar tror ni. Jo det var spindlar ! Och då menar jag STORA spindlar. När man ser dom på flera meters håll från vägen kan ni tänka er storleken.
Förra året flyttade en jobbarkompis till mig dit. Och gissa vad hon har besvär med. Jo, alla STORA spindlar. Hon och grannarna turas om att dammsuga husen på utsidan. Tänk er, på utsidan.
Vilken jäkla tur att du inte bor där, Annelie.

Petra sa...

Jag gillar inte heller spindlar. Ändå kom jag på mig själv med att småfnissa lite åt det du skrev (i synnerhet det där med att det skulle vara några millimeter mellan dig och spindeln i dammsugarröret). Men så tänkte jag på om det skulle vara en silverfisk och då fastnade fnisset i halsen kan jag lova! Min silverfisksfobi är lika svår som din spindelfobi så du har all min sympati!!! ;-) Hoppas det inte dyker upp fler spindlar (nackdelen med att bo på bottenplan kanske?).

Annelie sa...

Sqz: Bota fobin?? Du är galen! Det innebär ju att jag skulle behöva hålla i en massa spindlar *ryser*. Det går jag inte med på..hehe. Då flyttar jag hellre!
Men tror inte jag behöver...hoppas att denna spindel kom från en av banankartongerna, då är väl risken för flera mycket mindre vill jag tro.

Mamma:
Uschaan!!! Nä, där kan jag inte bo...tur jag inte tillhör gräddan ;o)

Vera sa...

Jag förstår dig till hundra, jag HATAR spindlar. Nog för att jag kan ta död på dem men jag blir kallsvettig precis när jag får syn på de äckliga odjuren...... *ryser vid tanken*. Jag har sån tur att min son har "hjälpt" mig genom att ta dem och bära ut dem. Fatta att han tar dem med fingrarna.....shit vad modig han är!!*ler stolt*

Jag skulle inte gå i terapi men skulle vilja att min dotter gick... hon är paniskt rädd.... tror du att jag har överfört min rädsla till henne???? *skäms vid tanken*

Jag håller på dig, de e otäcka o stygga som skrämmer oss! Men dammsugarn kan de inte ta sig genom eller skada - så långt har jag kommit!

Kram Vera

Eva sa...

Stora spindlar är läskiga, det tycker faktiskt jag med. Men jag har ingen fobi mot dom. Då hade jag inte kunnat bo i min sommarstuga alls... för där har jag massor av spindlar. Och dom kommer upp i huset från källaren, stora som hus!

Vet du... när vi bodde där i somras så vaknade Rudolph på natten av dom. Dom måste låta när dom går? Hmm... ialla fall han vaknade och hoppade upp ur sängen och lekte med dom, putta på dom hit och dit tills dom kröp ihop till en boll. Varje gång var jag rädd att Rudolph skulle käka upp någon, då hade jag inte velat pussa på Ruffpuff ju. ;o)

Jag gillar dom verkligen inte heller, men jag brukar tänka att dom gör nytta. För jag tycker att en del andra insekter är äckligare, och spindlar städar ju bort en del ialla fall.

Precis så där med dammsugarn har jag också gjort med både spindlar och getingar. hehe
En gång för många år sedan så såg jag en görstor spindel på natten då tog jag ett dricksglas och ställde upp och ner över spindeln på golvet, så fick han vara där tills jag vaknade.

Nä nu ska jag sluta babbla och sova... Natti!

kram Eva