2009-12-10

Stickfobi?

Tänk att jag kan vara såååå rädd för att blir stucken av en geting men inte bry mig alls om att någon sticker en lång nål rakt in i armen på mig?

Har tagit flunsavaccin idag och kom att tänka på att jag faktiskt inte alls är spruträdd, har aldrig varit. MEN...jag är så jäkla rädd för getingar.
Varför då? tänkte jag idag...en geting sticker ju bara med sin korta gadd ytligt i skinnet. Dock så svider ju ett getingstick efterråt på ett annat sätt och man svullnar upp (jag är nog lite allergisk för jag har svullnat ganska [läs: väldigt] mycket de få gånger jag inte lyckats springa ifrån en geting)...men det är ju en smärta man står ut med, men ändå så är jag sååå rädd för getingar att jag kan riva ner en hel uteservering eller skrämma halvt ihjäl folk omkring mig om jag blir "trängd".

Men förstår inte riktigt logiken i detta faktiskt? Sprutor borde vara värre än ett getingstick!

Vad tycker du är värst...getingstick eller en spruta hos doktorn?

3 kommentarer:

msA sa...

Getingstick gör ju ONT, det gör inte sprutor. Så svaret är ju skitenkelt :)
Ge mig hellre 100 sprutor, än ett getingstick.

Anonym sa...

Getingstick!
Håller med MsA...dom gör ont!
Och jag är som du, lite överkänslig, ett stick av den på fel ställe å man skrattar inte ihjäl sig, snarare kanske typ kväver ihjäl sig...

MEN jag är inte rädd för dom ändå :-)
Bara på hösten kan dom vara läskiga, när dom är så slöa och man kan råka klämma en av misstag och bli stucken, annars så "hoppar" dom ju sällan på en människa i ren illvilja, inte många djur som gör så, mest bara människor :-)


/Sara

Annelie sa...

Sara: Joo..det gör dom visst! Getingar (och mygg också) hoppar på mig utan att jag har retat dom!
Sist jag blev getingstucken så var det när jag skulle öppna en dörr...det kom en jävel uppifrån och bara attackerade, utan någon som helst anledning. Jag blev stucken på ovansidan av handleden och hela jäkla armen svullnade upp. De är elaka, hämdlystna och otäcka jävlar som borde utrotas om du frågar mig, jag kan inte tänka mig att de gör någon som helst nytta mer än honung, och det tycker jag inte ens om så det kan vi vara utan ;o))!

Anna: Ja jo, de håller jag med om....men ändå...är det inte lite sjukt att man pallar med att se på när någon sticker en lång nål rakt in i armen på en, sakta, frivilligt??? Jag menar, då SER man ju allt, medan getingstick kommer plötsligt...smärtan i sig kan jag stå ut med, jag tänker mera på synen av att sticka en nål i kroppen. Det är DET jag eg tycker är otäckt tror jag....