2007-12-02

1:a Advent

Phu..jag skulle behöva en lördag och en söndag till just nu för att hinna med allt jag ville ha klart denna helg.
Men en bit på vägen har vi kommit och det är ju skönt. Pappa var här idag och hjälpte mig få upp hatt-och skohyllorna. Det var meningen att spegeln skulle hängas upp också men vi behövde en annan sorts plugg till den här väggen och så var de svarta skruvarna för korta så det får vi ta senare. Det är viktigt att det är lika överallt, jag är petig på det viset. Tills dess ska jag även köpa flera konsoller...skohyllan är inte klar. Nu har jag även börjat fundera på om det inte skulle vara snyggt med ytterligare en hylla över hatthyllan.. Eller kanske en lång hylla som går hela vägen över spegeln också, sen när den kommer upp en bit. Jag vet inte, jag orkar inte tänka på det nu. Det får jag ta efter jul isf. Men så här ser det ut just nu:


Det kanske är osmart med vita skohyllor men jag har lagt plast där. Det är sån där plast man har i kökslådor för att slevar och grejjer inte ska halka omkring. Det ser inte så snyggt ut på bilden...men man ser det knappt om det står skor på. Här på bilden fattas det ett par skor, för sonen är ute.

En bit av hallen. Spegeln ska givetvis upp en bit, den står nu lutat mot väggen. Den bruna kartongen där borta ska ner i källaren och på den fondväggen ska det vara en lång hylla. Den ska vara svart tror jag. Men den har jag inte köpt än, bara konsollerna ;)
Sen satte vi upp en lampa i Linus rum, några tavlor i vardagsrummet och i mitt sovrum ska vi göra om fotoväggen. Vi började, men så insåg jag att jag nog behöver veta lite mera exakt hur jag vill ha tavlorna, så jag ska göra en slags mall så att det blir exakt rakt. Jag har sett någonstans en smart lösning på hur man ska göra när man ska sätta upp flera tavlor på samma vägg. Alltså alla ska inte vara på rad, utan det ska blandas stora och små. Jag ska leta vidare och sen rita upp en mall på ett stort papper :)
Sen när vi var färdiga med borrandet så åkte pappa hem och Linus och jag började göra pepparkakor. Vi brukar skapa på fri hand, det är roligast så.
I år blev det inte så jättemånga men några skapelser blev det. Jag gjorde en stor snögubbe:

Linus gjorde en kopia på sin BMX:


Sen blev det några andra varianter och minihjärtan:Vi gjorde ännu fler men som vi har dekorerat med smält vit choklad och strössel, men de står ute på balkongen just nu för att chokladen ska stelna.
Sen var klockan mycket, och jag kände inte för att göra mycket mer idag så det fick bli en liten adventsfika. Jag köpte en förpackning med 5st årgångsglögg (år 03-07) förra veckan och jag började med att smaka på årets:Den var god!
Jag har adventspyntat också i helgen, och jag har fotat det, men ärligt...jag har inte en aning om hur man ska fota för att det ska bli fint när man fotar tex adventssljusstakarna i fönstren. Om jag använder blixt försvinner ju myskänslan, och använder jag inte blixt så blir det mörkt och grynigt. Aja, jag ska fortsätta fota på olika vis för att se vad jag kan få fram :)

4 kommentarer:

Petra sa...

Du är så pysslig! Jättefina pepparkakor! :-) När du ska fota mysbelysning behöver du ett stativ. Har man ingen superkamera kan det underlätta om man tänder lite svagt bakgrundsljus (nån uplight eller liknande) så det inte blir såååå mörkt i rummet, men ändå mysljus. Då blir det inte lika mycket brus i bilden.

Petra sa...

Jag glömde skriva att din hall har blivit jättefin! Vilken otrolig skillnad jämfört med innan!!! :-)

Eva sa...

Gud vilken snygg hall och vilka snygga pepparkakor!! :o))
Hatthyllan och skohyllan blev ju kanonbra. Såg en snygg väska där uppe på hyllan också. hehe
Vad du är duktig!
/Eva

Annelie sa...

Petra: Tack :o) Jag ska nog önska mig ett stativ i julklapp, sist jag gjorde det fick jag ett sånt där litet...men det har visst försvunnit??! *blänger på sonen* ;o)

Eva: Hihi..jasså, du såg väskan du. Den är ett köp från Ellos har jag för mig :o)
Jag är nöjd med hyllorna..men inte riktigt klar med dom än. Det kommer mera :o)