2007-12-09

Adventstårta

Nu är det färdigbakat och pysslat för idag. Så här blev det:



Jag gjorde en tårta. Den blev inte så jättesnygg, men det var roligt. Det var första gången jag använde sockerpasta. Himla smidigt måste jag säga. Jag hade köpt vit så det gröna, röda och bruna har jag färgat. Det gröna ser lite väl mintgrönt ut på fotot, men det är grönare i verkligheten.

God Jul är skrivet med vit choklad, det hade jag kvar i kylen sen förra veckan när vi gjorde pepparkakor.

Nu hade jag ingen anledning att göra en tårta, så för att göra det enkelt så gjorde jag en vanlig sockerkaka, men så fyllde jag mitten med nutella. Smaskens. På tårtbiten under har jag bara lagt en liten pepparkaksgubbe i kristyr som jag köpt färdig. Den åt jag inte...den får bara vara som dekoration. Jag tror inte att de är så goda de där ;)




Och så gjorde jag Peppermint Barks också. Väldigt enkelt och gott julgodis. Man smälter bara mörk choklad och häller i några droppar pepparmintsolja och brer ut i en form, låter det stelna, sen häller man vit choklad över och strör över hackad Marianne, eller polkagris. Jag valde Marianner. Sen bryter man det i bitar när det har stelnat. Jag försökte skära i fyrkantiga bitar men det var svårt, det sprack, så då fick det bli lite olika bitar. :)



Så har jag fått upp gardiner i både kök och vardagsrum. Jag hittade i garderoben nya gardiner som jag hade glömt att jag hade köpt. De går i svart, rött, vitt och beige så det passar ju bra i vardagsrummet. Nu blev det lite varmare med rött.



Yatzy tyckte att den röda duken på byrån var mysig. Först satt han upp som en liten Buddhafigur och sov sittandes, då försökte jag fota honom med mobilen men hann inte få nåt bra foto på det, han la sig ner på duken och började kråma sig i stället. Rullade runt och myste och var allmänt knasig *S*



9 kommentarer:

Anonym sa...

haha, alla bloggar jag går in i finns det bakelser/godis och snacks överrallt. Och jag som ingick i en pakt om att inte äta godis försen i sommar. Suktad som tusan!

Anonym sa...

Fiiint! Men du, jag vill se kort från ditt vardagsrum snart! HELA vardagsrummet! :-)

Anonym sa...

Åh, tjusig tårta!

Anonym sa...

Oj vilka smarriga bilder!! :o))
Tårtan blev kanonfin tycker jag, sockerpasta är mycket smidigare än marsipan. Så det är ju kanon.
Tårtbiten blev också kanonfin med lille gubben på. :o))
Gosig kattbild också... ser så himla mysigt ut.
Hoppas du har en skön kväll.
/Eva Blixman

Anonym sa...

Malin: *fnissar* Nae, så orättvist mot dig! Du får blunda och scrolla förbi dom bilderna ;o)

Petra: Det kanske kommer, ska bara lyckas med att ta fotot *S* Jag har försökt, men det blir inget bra, men jag ger inte upp :o)

Nattfrost: Tack :)

Eva: Tack, ja det blir helt klart fler gånger med sockerpastan (det blev ju lite över). Det var ju jättekul att "leka" med den!

Anonym sa...

Men oj vad gott innehållet i burken såg ut!

http://suntliv.blogg.se

Anonym sa...

eva: Det ÄR gott! Jättegott och så enkelt att göra! Testa och göra du med, jag såg att du gjort eget julgodis också :)

Anonym sa...

Grattis till vinnaren :)))

mm..de dära pepparmint barks verkar vara väldigt goda!

Du har haft fullt upp läser jag och tårtan e jätte fin :)

Anonym sa...

Tack Annika! Jag visste inte att jag hade vunnit förrän jag såg ditt meddelande här, så jag rusade till Evas blogg och kollade om det var sant..hihi.

Ja, de är supergoda, och så himla enkla att göra också. Vi har inte så många kvar i burken längre, dags att göra nåt nytt godis :)