2007-12-26

Julhelgen


God fortsättning på er allihopa, hoppas ni har haft en härlig julhelg :)
Så här har min helg sett ut:

23:dje december:

Dagen före julafton och jag skulle åka till mina föräldrar på em/kvällen så jag hade ganska mycket att göra klart. Jag gjorde färdigt dajmgodiset, städade, packade, slog in alla julklappar.



Hemmagjord Dajm - ny variant i år att lägga dom i formar :)

Jag gick ut ur köket i 10 sekunder, då hann Yatzy hoppa upp på bordet och sno en rulle paketsnöre *S*:
Så här ser det ut när jag slår in paket...Yatzy ska vara med överallt. Liiite ivägen faktiskt *s*:



Mamma kom hit och jag var inte klar, men hon var snäll och diskade åt mig medans jag fixade det sista. Hon kom för att åka med mig i bilen eftersom jag skulle ha Yatzy med mig. Det är ganska jobbigt att åka själv med honom i bilen. Han jamar och är orolig så det är stressande att köra bilen samtidigt då. Det är en bilväg på ca 25min, inte så långt, men med en skrikande katt är det väldigt långt. Om jag åker själv med honom så har jag honom i buren, men nu körde mamma så jag hade Yatzy i knät. Han var ganska lugn så det gick mycket bättre än det brukar.

Pappa fyllde år men vill inte bli speciellt firad så han fick en burk med det hemmagjorda godiset som present. Godis gillar han ju ;o)

Vi gjorde en tacopaj och jag var så hungrig, jag hade inte ätit på hela dagen och klockan var nog 21 när vi åt. Så efter lite mat blev jag trött så det blev mest tvtittande och vi gick och la oss relativt tidigt.
Jag sov i bäddsoffan och i somras när vi bodde där i en vecka så sov inte Yatzy hos mig en enda gång för han var så rädd för de 2 fårskinnsfotöljerna, de var ganska nya då och luktade konstigt för honom så han gick omvägar och absolut inte för nära dom *skrattar* Men nu var han modigare, han var framme och nosade på dom och verkade inte vara rädd längre *hehe*. Han kom till mig och kröp ner och var så gosig. Han brukar inte krypa intill och kela utan bara lägga sig till rätta mellan mina ben och sen inte vilja bli störd. Men nu kelade han och spann och kröp under min arm och jag tyckte det var så mysigt och önskade att han alltid gjorde så.
På natten hade jag jättesvårt att sova, jag var mer vaken än jag sov. Jag tror jag sov ca en timme i taget sen var jag vaken länge och sen sov jag nån timme till och så där höll jag på. Så jag var ganska trött på julaftonsmorgonen.

Julafton:

Upp och äta frukost och sen göra sig i ordning, för kl 11 skulle min bror med familj komma.
Det var bestämt att jag skulle åka och hämta Linus någon gång innan kl 15 (då Kalle Anka börjar och därmed vårat julfirande) men det blev lite ändringar i sista stund, för Linus farmor ringde och ville ju träffa honom för att lämna julklappar till honom och mig. Och eftersom Linus pappas bil hade gått sönder så fick vi tänka om lite hur vi skulle få i hop allt. Men vi löste det som så att när jag ändå hämtade Linus så skjutsade jag in P till stan och då hann vi träffa Linus farmor och farfar en stund samtidigt och fick med oss våra julklappar och sen åkte vi tillbaka igen.

Där var det full rulle med brorsans 2 små tjejer :)
Den minsta fick en promenad i vagnen för att sova en stund och den äldsta tittade på tecknad film i väntan på Kalle Anka och tomten. Så vi andra satte oss en stund och tittade på filmen också. Men plötsligt började alla andra göra nåt annat och tillslut var det bara jag som kollade på tecknat *hehe* ville ju se slutet ju ;)

Sen var kl 15 och vi fikade och tittade på Kalle Anka, då var alla samlade.
Efter Kalle Anka kom då äntligen tomten. Han knackade på och T (6år) och F (2½år) blev nog lite rädda. T gömde sig hos sin pappa och F kröp under bordet *S*
-Finns det några snälla barn här? frågade tomten.
-Ja, 2st, var det någon som sa och syftade på tjejerna, men sen så svarade alla att vi var fler "snälla barn" och då stack lilla F fram huvudet under bordet och ropade "OCH JAG MED!!!" *skrattar* Hon blev väl rädd att tomten skulle missa henne därunder *S*

Sen delade tomten ut julklapparna.



Tomten gick sen, han tyckte det var varmt inne och skulle ju vidare till alla andra barn ;o)

Efter julklappsöppningen åt vi mat och lekte med tjejerna och deras julklappar :) sen åkte dom hem. En riktigt härlig julafton var det :)

Jag fick:
Kökshanddukar (Behövs alltid)
Grytunderlägg (Behövdes verkligen)
Skärbräda som man kan vika och ösa ner maten i kastrullen utan att spilla hälften utanför. (Smart)
Stor badhandduk och en nessesär med Spa-saker (Sköööönt)
Nackkudde, öronplugg och ögonlappar (Ska jag ha det i bilen när Linus börjar övningsköra?? *S*)
Hello Kittypyjamas (Alltid skönt med pyjamsar)
En kontakt till sladden vi använder för att se på film via datorn i tvn. (fick sladden förra året av Linus men sen har vi ändrat om i datorn och den sladdens kontakt passade inte längre. Tack Linus, du tänker på allt :) )
En äggklocka - den jag har (likadan) var ju lite fel i huvudet *s*. Den ringde INTE när maten var klar men den ringde kl 23.30 när jag sov istället. (Hoppas denna sköter sig *S*)
En plåtask med Dove Summerglow lotion (Går alltid åt)
Ett smycketskrin i läder från Dacapo (Snyggt och jag har gått och funderat på ett snyggt smyckesskrin senaste tiden så det var lustigt att jag fick ett sånt utan att ha nämnt innan *L*)

(och som vanligt går det inte att fota något utan att Yatzy ska vara med *S*)



Juldagen:

Vi skulle ju sova kvar en natt till, Linus, Yatzy och jag. Vi kollade på film sen var mina föräldrar trötta och gick och la sig. Linus och jag bäddade framför tvn. Jag i bäddsoffan och Linus på en extrasäng brevid. Det är inte så stort hos mina föräldrar. Yatzy kom till mig igen och var lika kelsjuk och gosig som natten innan. Under hela tiden som det var fullt hus låg han och sov under överkastet i sängen så han var så sällskapssjuk :o).
Det blev inte mycket sömn denna natt heller. Jag blev väckt hela tiden av Linus för att jag snarkade (sa han) *S*. Linus kunde inte somna alls. När kl var 06 och han väckte mig för hundrafemtioelfte gången sa han att han inte ens hade somnat än. Jag försökte faktiskt hålla mig vaken för att han skulle kunna somna så att jag sen kunde somna och snarka utan att väcka honom men det var helt omöjligt.
Plötsligt vaknade jag av musik och trodde att det var en väckarklocka som gick igång inne hos mamma och pappa, men det var det inte, det var stereon *hehe*. Linus hade precis innan sett Yatzy sitta på stereon så han hade klivit på en knapp och fått igång den *asg*. Linus klev upp och stängde av den. Vi fnissade lite åt det.
Plötsligt hörde vi en riktigt rejäl snarkning från sovrummet och så började vi skratta igen. Då tror jag att vi båda var så trötta att det slog över och jag kunde knappt inte sluta skratta.
Efter ett tag hade jag hunnit somna igen och blivit väckt lika fort av Linus igen och då hörde jag att något hårt ramlade omkull någonstans och förstod direkt att Yatzy gick omkring bland saker där han egentligen inte får plats. Gick till köket, men där var han inte, in på toaletten och där stack han fram huvudet bakom gardinen i förnstret, så han hade vält ett par grejjer som står där. Ställde upp sakerna och tog med mig Yatzy till sängen igen.

Sista timmarna på morgonen sov vi i allafall för jag vaknade kl 10 av att mamma och pappa var uppe och åt frukost. Linus vaknade då också.

Vi var kvar till framåt eftermiddagen, sen packade vi Lille Fille (min bil heter så *S*) full med våra saker och åkte hem. Yatzy var jätteduktig i bilen hem, jag tror han kände på sig att vi var på väg hem för han var inte lika orolig på hemvägen.

Jag var så trött efter 2 sömnlösa nätter. Packade upp alla saker och sen åt jag lite. Linus åkte till en kompis på kvällen och jag somnade i soffan och vaknade vid 19-tiden. Sen var jag hur seg som helst. Jag satt/låg mest i soffan och knäppte runt bland kanalerna. Yatzy var ganska trött också och sov mest hela kvällen. Det tar på krafterna att resa bort ett par dagar *S*


Annandags Jul:

I natt har jag sovit gott i allafall, vaknade bara en enda gång *S* och trodde nog att jag skulle sova halva dagen idag, men jag vaknade vid 9 och gick upp straxt efter. I köket låg det en lapp med ett meddelande från Linus *skrattar*



Det står:
Väck mig INTE jag måste sova.
Håll helst inte på att grejja massor för jag vill sova tills jag vaknar
(inte för att du slår i skåpen)
Kjam från en trött son

Vad rolig han är *hehe*

Så nu hela morgonen/fm har jag varit jättetyst och tittat lite på tv, och suttit mest vid datorn och fixat med foton och sånt. Resten av dagen gör jag nog likadant. Jag tror jag ska ha en riktigt skön pyjamasdag och bara småpyssla lite. I morgon måste jag sätta igång igen, då måste jag städa och förbereda lite till min födelsedag som är på fredag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att får ta del av hela julhelgen! :o))
hehe
Lappen som din son hade skrivit var ju för gullig! :o))
Fredag.. menar du imorgon?
/Eva

Anonym sa...

Mmm, han är go han :)

Ja, i morgon, fredag :)
Och jag borde vara i köket just nu och baka, men jag fastnade ju här vid datorn *S*

Anonym sa...

smakade dajmen bra? snygg Tomte :))

Anonym sa...

Ja, den är jättegod. Jag kan ju skriva receptet och lägga in här :)
Men jag har inte provat att göra de där dajmbollarna än...får se när jag hinner med dom :)
/Annelie

Anonym sa...

hihi vad gulligt! Hur gammal är han?

Anonym sa...

Han är 17år ;o)