2007-11-23

Köp & sälj

Det går en Traderafeber på jobbet! Jag och mina 2 arbetskamrater bevakar Tradera och letar fynd ;)

2 av oss säljer också. Det dröjer nog inte länge innan den 3dje säljer också. Nu har hon handlat så mycket att hon snart måste börja sälja ;) Eller hur E?? ;)

Jag har nu sen förra lördagen lagt in sammanlagt 38st annonser, och några av dom går ut i morgon. Det är jättespännande nu för jag kan ju följa budgivningarna! Det börjar hetta till nu i slutet ;)

Det är inga märkvärdiga saker jag säljer utan lite allt möjligt som tex prydnadssaker, lite kläder, leksaker. Priserna har jag satt från 5kr och uppåt. Högsta priset jag satt är 100kr och den varan är het nu ;) så det blir nog lite mer på den skulle jag tro.

Just nu är summan för de saker som det är lagt bud på uppe i 386kr. Låter inte så mycket, men för mig är varenda krona välkommen :) Det här är ju saker som jag antagligen hade slängt tillslut och 1kr är mer än 0kr och som sagt...budgivningarna är i full gång och de flesta varorna är det en vecka kvar på. Mycket spännande :)

Pengarna som kommer in kommer jag bla att ge till min son. Han har lovat att spara lite själv och jag har lovat att hjälpa honom med resten så att han kan köpa nya datadelar och hotta upp sin dator med :) Så det är för en god sak jag säljer ut mitt hem..*S* Närå, inte hela hemmet.. men det blir lite som ett gift, och jag går och tittar mig omkring och hoppas hitta nåt mer som jag kan sälja ;)

I våras rensade jag mycket i källarförrådet. Jag tycker nog att det var liiiite synd att jag inte tänkte på Tradera då. Jag har slängt många saker som mycket väl hade kunnat säljas där. Nåja..lätt att vara efterklok. Jag är inte färdigrensad i källaren heller så jag kan nog hitta mera om jag bara letar ordentligt ;)

Det är ett litet företag att hålla reda på alla köp, både de saker jag köper och de jag kommer sälja. Det ska betalas, och det ska mailas att det är betalt och man ska lämna omdöme till säljaren och så.
När det gäller mina saker som säljs så ska jag paketera dom, kolla upp fraktkostnad, maila kontonummer (använder ett separat till just detta för jag lämnar ju inte ut mitt lönekonto heller!) och totalsumman till köparen, invänta pengarna och sen skicka varan.
Jag har gjort upp ett enkelt litet system så att jag kan ha koll på vem som ska ha vad tillslut :)

Jag är väl lite knäpp, men jag tycker att det är lite roligt att organisera bland papper och mappar och anteckningar och ha mig *S* Jag använder alltså INTE datorn till detta, nej, jag vill skriva för hand vad som är vad och göra ok-noteringar hit och dit ;)

Nu måste jag kolla budgivningen igen!!

2 kommentarer:

Kristina af Knusselbo sa...

Jo, det är roligt att sälja grejer, men det är så mycket jobb med packning och skickning så jag vet inte om det är värt besväret. Möjligen sälja små platta saker då... :)

Annelie sa...

Ja, jag håller mig till lagom stora saker som går att lägga i jiffypåsar. Sen har vi posthämtning på jobbet, så jag kan ta med mig mina paket och lägga i den postlådan.
Större saker har jag sålt på blocket, och då har köparen fått hämta själv.