2007-11-17

Tårtor

Nu när jag är helt uppe i det här med tårtor så tänkte jag visa ett par tårtor som jag har gjort tidigare. Jag har gjort många fler, men tyvärr är de inte fotade, då mitt fotointresse bara är ett par år gammalt så har jag ej varit så flitig med att fota tidigare.

Jag vill också be om ursäkt för bildkvalitén men för att ni ska få se dessa så har jag fotat fotona. Jag har alltså ingen scanner. Kvaliten på bilderna är urdåliga men jag tror ändå att man kan se vad de föreställer.

Den första tårtan föreställer en 2:a. Den gjorde jag till min sons 2-årsdag som var för 15 år sedan :)
Jag köpte 2st runda tårtbottnar och la dom brevid varandra och skar ut så att det blev en 2:a. Lade fyllning mellan lagren. Och jag ska erkänna att jag alltid använder samma fyllning som är väldigt enkel. Själv är jag inte så förtjust i att äta tårtor, det är inte många jag tycker om. Men denna variant funkar om jag bara får skrapa bort grädden och marsipanen ;) Understa lagret är helt enkelt marsankräm och nästa lager är jordgubbssylt blandat med lite vispad grädde. När man har lagt lagren så kommer man till det roliga, garneringen. Man smetar ut grädde runt om och uppepå tårtan, sen får fantasin ta vid. Den första tårtan här har jag spritsat grädde utmed kanterna, sedan lagt ut lite godis. I detta fall Nonstop och geléhallon. Jag har använt marsipan och gjort en clown som håller i 3st ballonger och brevid en badboll i 3 färger. Det fanns bara marsipan att köpa i 3 färger då. Grön, gul och rosa :)
Jag har skrivit med grön färg som var på tub, finns säkert fortfarande i affärerna kan jag tänka mig.
Nästa tårta är i form av ett lejon som var till sonens födelsedag några år senare, minns inte riktigt vilket år det var. Jag hittade en bild i en tidning och skapade därefter. Jag har använt samma grund som tidigare och garnerat med gul marsipan, svarta lakritssnören som mårrhår. Noblesse som hårman. Chokladbitar och marsipan som ögon och näsa. På kanten runtom har jag tryckt dit hyvlad choklad.

Från och med NU kommer jag fota alla tårtor och liknande bakverk jag gör :) Vill någon konditor ha mig som pryoelev eller liknande så går det bra ;) Det skulle vara sååå roligt att kunna släppa lös fantasin ordentligt och ha tillgång till allt material som kan behövas och bara SKAPA! :)

5 kommentarer:

Lisa sa...

hehe den nedre var ju rolig!

Lisa sa...

hehe den nedre var ju rolig!

Eva sa...

Lejonet var ju hur fin som helst!! :o))
/Eva

Annelie sa...

Lisa och Eva, kul att ni gillar den även att det var länge sen jag gjorde den!

Silver sa...

Oj, det var en jätte fin lejon tårta! Jag gillar idéen skarpt!